Sýrčana, ktorý bol jedným z organizátorov nepokojov v Röszke, zadržali

NETKY.SK • 22 September 2015, 18:10 • 2 min
Sýrčana, ktorý bol jedným z organizátorov nepokojov v Röszke, zadržali

BUDAPEŠŤ - Segedínsky okresný súd nariadil dnes vziať do vyšetrovacej väzby 39-ročného Sýrčana Ahmeda H., ktorý bol jedným z organizátorov nepokojov na maďarsko-srbskom hraničnom priechode Röszke-Horgoš z minulej stredy.

slovakia

left justify in out

Agentúra MTI uviedla, že zadržaný muž je podľa medzinárodných policajných informácií členom jednej zo zastrešujúcich teroristických organizácií.

Hovorkyňa Segedínskeho tribunálu Erika Juhászová Prágaiová informovala, že proti rozhodnutiu o vzatí do vyšetrovacej väzby na jeden mesiac sa odvolal obhajca podozrivého, prokurátor verdikt vzal na vedomie. Rozhodnutie preto nenadobudlo právoplatnosť.

 

Podľa prokuratúry sa Sýrčan spolu s ďalším podozrivým, ktorého maďarskí kriminalisti vypočúvali v tomto prípade, minulú stredu pri priechode v Röszke pokúšal riadiť migrantov útočiacich na maďarských policajtov, potom po prelomení zábran migrantmi vstúpil ilegálne na maďarské územie a napokon sa vrátil na srbskú stranu.

 

Muž práve nastúpil na vlak do Rakúska, keď ho kriminalisti zadržali.

 

Maďarské Celoštátne veliteľstvo polície (ORFK) dnes na svojej internetovej stránke Police.hu oznámilo, že z informácií pochádzajúcich z medzinárodnej policajnej spolupráce vyplýva, že Ahmed H. je členom islamského fundamentalistického hnutia Združenie za šírenie viery. Teroristické organizácie používajú toto hnutie ako zastrešujúcu organizáciu, ktorá posiela radikálov do cieľových krajín, uviedlo ORFK.

 

Maďarské orgány činné v trestnom konaní Sýrčana stíhajú za zakázané prekročenie hraničných zábran a za účasť na nepokojoch. Ahmed H. žije na Cypre, kde má pracovné povolenie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies