Sýrčana a troch Rusov odsúdili za desiatky prípadov prevádzačstva

NETKY.SK • 13 November 2017, 19:17 • 2 min
Sýrčana a troch Rusov odsúdili za desiatky prípadov prevádzačstva

VIEDEŇ - Štvorčlennú skupinu prevádzačov, ktorí prepašovali cez maďarsko-rakúsku štátnu hranicu do alpskej republiky desiatky osôb, odsúdili v pondelok vo Viedni na niekoľkoročné tresty väzenia. Súd ich uznal za vinných z prevádzačstva ako členov zločineckej skupiny.

slovakia

left justify in out

Obžalovaných - 45-ročného občana Sýrie a troch občanov Ruska vo veku 39-42 rokov - zadržali vlani v júli. Skupina sa opakovane ujala migrantov, ktorí sa dostali až do Budapešti, a ilegálne ich dostala do Rakúska, kde ich umiestnila v provizórnych príbytkoch, aby ich často v najkratšom možnom čase dostala ďalej do Nemecka.

 

Zárobky tejto organizovanej kriminálnej skupiny dosahovali 4000-7000 eur na osobu. Prokuratúra pôvodne Sýrčana vinila, že sa podieľal na prepašovaní približne 8000 ľudí do Rakúska, čo by znamenalo zisk okolo milióna eur. To však obžalovanému nedokázala v takomto rozsahu preukázať. Napokon ho odsúdili na tri roky väzenia nepodmienečne za prevádzačstvo v prípade 55 menovite známych a neurčitého počtu neznámych migrantov.

 

Najmladšiemu z trojice Rusov, už v minulosti trestanému mužovi, preukázali 71 prípadov prevádzačstva a odsúdili ho tri a pol roka väzenia nepodmienečne. Navyše si bude musieť odpykať ešte päť mesiacov, ktoré mu v minulosti vymerali podmienečne.

Vyplýva to z informácií rakúskeho verejnoprávneho rozhlasu ORF. Ostávajúci dvaja ruskí občania, ktorí nehrali v skupine tak podstatnú úlohu ako obaja už menovaní, vyviazli zhodne s trestom odňatia slobody na dva roky, z toho osem mesiacov podmienečne na skúšobné obdobie troch rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies