Sýrčan znásilnil dvanásťročnú dievčinu. Nevedel vraj, že sa to nesmie...

NETKY.SK • 30 Apríl 2018, 19:00 • 2 min
Sýrčan znásilnil dvanásťročnú dievčinu. Nevedel vraj, že sa to nesmie...

ŠTOKHOLM - Utečenecké „dieťa“ odsúdili za znásilnenie 12-ročnej švédskej dievčiny na šesťmesačný pobyt v zariadení pre mladistvých. Sýrčan do protokolu uviedol, že netušil, že sex s dieťaťom je nazákonný... A hoci má na svedomí aj ďalšie závažné trestné činy, nebude deportovaný.

slovakia

left justify in out

A to pritom vyšetrovanie takmer ani nezačalo, keby sa do veci nevložil švédsky novinár Joakim Lamotte, ktorý upozornil na to, že polícia prípad ignorovala. To spustilo celonárodnú debatu, do ktorej sa zapojil šéf švédskej polície  i premiér a aj tak trvalo celý rok, kým vyšetrovanie ukončili.

 

Hlavnou obhajobou Sýrčana bolo, že nevedel, že robí niečo zlé. Pritom v Sýrii je legálny vek pre sex 15 rokov a dievčina mala iba 12. Lenže v mnohých islamských krajinách je sexuálna vyspelosť dievčat určená právom šaría, ktorý naznačuje, že k tejto vyspelosti môže dôjsť presne po dovŕšení ôsmeho roku a ôsmeho mesiaca. Preto čsto dochádza k prípadom, keď porušenie sýrskych zákonov zostane nepotrestané.

 

Sýrčan si preto mohol myslieť, že to platí aj vo Švédsku a v skutočnosti sa proti Alahovej vôli ničím neprevinil, píše server stredoevropan.cz.

 

No veď aj trest, ktorý dostal, je v skutočnosti výsmechom a nie spravodlivosťou...



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies