Sýrčan uviazol na letisku v Dubaji rovnako ako Tom Hanks vo filme Terminál

NETKY.SK • 24 Október 2013, 18:42 • 2 min
Sýrčan uviazol na letisku v Dubaji rovnako ako Tom Hanks vo filme Terminál

DUBAJ - Prípad Sýrčana, ktorý už 16 dní viazne na letisku v Dubaji, pripomína film Terminál (2004) s Tomom Hanksom v hlavnej úlohe.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný Sýrčan Wasfí Tajsír Džarad bol v Dubaji odsúdený za drogy a trest si odpykal. Hneď, ako vyšiel z väzenia, bol vydaný príkaz na jeho deportáciu a odvtedy trčí na letisku, informovali dnes noviny Gulf News vychádzajúce v angličtine.

V jeho rodnej Sýrii je občianska vojna, dubajské orgány mu preto povolili, aby odcestoval kamkoľvek, kde ho prijmú. Vypršala mu však platnosť pasu a Jordánsko, kam ušla jeho rodina zo Sýrie, ho odmietlo prijať. Podobne reagovali Turecko a Libanon - Džarada vrátili rovnakým lietadlom, ktorým priletel z Dubaja, napísali noviny. Jeho prípad podľa všetkého uviazol medzi viacerými jurisdikciami, uviedla tlačová agentúra Reuters. Jednotlivé ministerstvá, ktoré agentúra oslovila, odkazovali na ďalšie úrady a prokuratúra, ktorá má dohľad nad deportáciami odsúdených cudzincov, prisľúbila, že sa bude problémom zaoberať.

Samotný Džarad hovorí, že žije na jednom hamburgeri denne a umýva sa na letiskových toaletách, zatiaľ čo sa mu jeho rodina pokúša zabezpečiť nový pas, aby sa k nej mohol pripojiť v Jordánsku. Mohol by odletieť do sýrskej Lázikíje, ale povedal, že sa obáva o svoj život. "Želám si, aby som sa mohol vrátiť do dubajského väzenia," citovali ho noviny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona