Sýrčan podozrivý z prípravy bombových útokov v Nemecku absolvoval bezpečnostnú previérku

NETKY.SK • 12 Október 2016, 18:58 • 2 min
Sýrčan podozrivý z prípravy bombových útokov v Nemecku absolvoval bezpečnostnú previérku

BERLÍN - Sýrčan, ktorého v Nemecku zadržali pre podozrenie z prípravy teroristického útoku, prešiel vlani bezpečnostnou previerkou. Tá však neodhalila nič podozrivé. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie nemeckého ministerstva vnútra.

slovakia

left justify in out

Džábira Bakra, 22-ročného sýrskeho občana, ktorému bol v Nemecku udelený azyl, zadržali v pondelok v Lipsku po tom, ako ho ďalší traja Sýrčania spútali v byte a zalarmovali políciu. Do Nemecka prišiel Bakr vlani.

 

Nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere uviedol, že Bakra vlani preverovali nemecké bezpečnostné orgány, ktoré však nič podozrivé nezistili. "Nie je jasné, kedy sa zradikalizoval," dodal de Maziere.

Podľa nemeckých úradov mal Bakr kontakty na extrémistickú organizáciu Islamský Štát (IS). V nemeckých médiách sa objavili správy, že Bakr sa po príchode do Nemecka vrátil cez Turecko do Sýrie, odkiaľ znovu pricestoval do Nemecka.

 

De Maziere tieto správy s odvolaním sa na prebiehajúce vyšetrovanie odmietol komentovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies