Sýrčan, ktorého potkla maďarská reportérka popiera minulosť spojenú s al-Kájdou

NETKY.SK • 26 September 2015, 08:46 • 2 min
Sýrčan, ktorého potkla maďarská reportérka popiera minulosť spojenú s al-Kájdou

MADRID - Sýrsky utečenec sa stal známym vďaka afére s kameramankou, ktorá ho skopla keď utekal v utečeneckom dave s dieťaťom na rukách.

slovakia

left justify in out

Usáma Abdal-Muhsin si získal podporu verejnosti. Dostal prácu ako tréner mládeže v španielskej futbalovej akadémii, pretože v Sýrii pôsobil ako futbalový tréner.

 

Nedávno sme vás informovali, že Sýrčan, ktorý pôsobil na prvý pohľad nevinne, má za ušami rôzne aktivity, ktoré sa spájajú so skupinou, ktorá má blízko k teroristickej skupine al-Kájda.

 

img

 

Podľa ich informácií bol Mushin zapletený v násilí na futbalovom zápase v meste Qamishlo v roku 2004, ktoré vyústilo v povstanie. Zomrelo vtedy 50 Kurdov. Na internete sa objavili aj zábery z Mushinovho facebooku, kde rozpráva o tom, ako bojuje za an-Nusru.

 

Sýrčan pre denník The New York Times vysvetlil, že to nie je úplne pravda, ale niekto sa ho snaží očierniť. Mushin sa v roku 2011 zúčastnil protivládnych demonštrácií a pred dvomi rokmi utiekol z Dajr az-Zaur, kde žil, kde sa aj vzdal svojej funkcie vo vládnom športovom zväze. Uvádza, že o poškodenie jeho povesti sa usilujú Asadovi stúpenci, pretože patril ku kritikom vlády.

 

Fotografiu so šahadou z facebooku odstránil a trvá na tom, že to nebola vlajka an-Nusrat. Jeho nepriateľ Lajs abú Fadl riadi provládnu spravodajskú stránku. Muhsina očiernil hneď potom, čo sa objavila informácia o incidente s novinárkou.

 

Proti Muhsinovi vystúpila aj strana sýrskych Kurdov. Tvrdia o ňom, že sa zúčastnil nepokojov, pri ktorých zomreli kurdskí futbaloví fanúšikovia. Muhsin trvá na tom, že do tohto incidentu nebol zapojený.

 

V rozhovore so španielskym denníkom La Gaceta Sýrčan uviedol, že obvinenia sú lži. "Kritizoval som Asada a každý, kto ho kritizuje musí čeliť lžiam“




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies