Sýrčan, ktorého podrazila kameramanka, bude trénerom v Getafe

NETKY.SK • 17 September 2015, 08:55 • 2 min
Sýrčan, ktorého podrazila kameramanka, bude trénerom v Getafe

MADRID/BUDAPEŠŤ - Sýrsky utečenec, ktorému podrazila nohy pri úteku pred policajtmi pri obci Röszke ležiacej neďaleko maďarsko-srbských hraníc kameramanka jednej z maďarských televízií, sa stane v budúcnosti zrejme súčasťou trénerského tímu španielskeho futbalového klubu Getafe.

slovakia

left justify in out

Starostka mestečka neďaleko Madridu Sara Hernándezová uviedla, že ponuka pre utečenca, ktorý mal v inkriminovanom momente na rukách dieťa, je ďalším krokom, ktorým Getafe môže dať najavo svoju solidaritu. Sýrčana s rodinou očakáva zariadený byt, navyše môže rátať so štatútom utečenca, pracovným povolením a povolením na pobyt ako pracovník zo zahraničia.

 

Usáma Abdal-Muhsin (52), ktorý bol popri funkcii inšpektora dohliadajúceho na výučbu telesnej výchovy aj vo vlasti zamestnancom jedného z miestnych futbalových klubov, dostane prácu vo vzdelávacom centre španielskych futbalových trénerov, ktorého člen hovoriaci dobre po arabsky Sýrčana kontaktoval.

 

Utečenec prijal podľa slov šéfa centra Miguela Ángela Galána ponuku okamžite a s radosťou. Požiadal iba o pomoc, aby sa jeho manželka a dve ďalšie deti zdržiavajúce v Turecku mohli presunúť tiež do Španielska.

 

Perspektívne by sa Usáma mal stať súčasťou trénerského štábu Getafe FC. Kameramanku súkromnej maďarskej televízie N1TV Petru Lászlóovú prepustili minulý týždeň v utorok po tom, ako na verejnosť prenikli zábery, na ktorých kope do migrantov a podráža im nohy.

 

 

K incidentu došlo po tom, ako skupina utečencov prerazila policajný kordón pri Röszke.

"Zamestnankyňa N1TV dnes preukázala neakceptovateľné správanie pri prijímacom tábore v Röszke," uviedla vo vyhlásení N1TV, známa tiež ako televízia Nemzeti. Dodala, že kameramanke s okamžitou platnosťou vypovedala pracovnú zmluvu.

 

Petra Lászlóová sa medzičasom za incident opakovane ospravedlnila.

 

Televízia N1TV sa zaoberá "národnými témami". Raz týždenne vysiela diskusnú reláciu s Gáborom Vonom, predsedom maďarskej ultrapravicovej strany Jobbik.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona