Syr s plesňou pečený v rúre

NETKY.SK • 2 Jún 2016, 11:19 • 2 min
Syr s plesňou pečený v rúre

BRATISLAVA - Obdobie grilovačiek je v plnom prúde. No na takú dobrotu, ako je napr. grilovaný syr s plesňou nepotrebujete nutne gril, postačí vám rúra.

slovakia

left justify in out

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 5 minút

Doba pečenia: 20 minút

 

Ingrediencie

2 ks syra s plesňou podľa vlastného výberu

olej

grilovacie korenie

bazalka

oregáno

majoránka

alobal

 

Na šalát:

2 ks papriky

5 ks cherry paradajok

hrsť poľného šalátu

8 olív

2 PL kukurice

2 ks jarnej cibuľky

 

POSTUP

Suroviny na šalát si umyjeme, nakrájame, vložíme do misy a premiešame. Môžeme dochutiť soľou, korením a balzamikovým octom.

 

Do misky nalejeme trošku oleja, pridáme grilovacie korenie, čerstvú nadrobno nasekanú bazalku, oregáno a majoránku. Premiešame pierkom.

 

Z alobalu si odtrhneme dva dostatočne veľké štvorce, na ktoré položíme odbalený syr s plesňou. Syr natrieme z jednej strany olejovou zmesou, otočíme a natrieme aj druhú stranu.

 

Plesnivý syr zabalíme do alobalu a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200 °C. Pečieme približne 20 minút, alebo kým sa nám alobal nezačne nafukovať.

 

Syr podávame so zeleninovým šalátom.

 

obrazok

 

Prajeme dobrú chuť.

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona