BRATISLAVA - Obdobie grilovačiek je v plnom prúde. No na takú dobrotu, ako je napr. grilovaný syr s plesňou nepotrebujete nutne gril, postačí vám rúra.
Počet porcií: 2
Čas prípravy: 5 minút
Doba pečenia: 20 minút
Ingrediencie
2 ks syra s plesňou podľa vlastného výberu
olej
grilovacie korenie
bazalka
oregáno
majoránka
alobal
Na šalát:
2 ks papriky
5 ks cherry paradajok
hrsť poľného šalátu
8 olív
2 PL kukurice
2 ks jarnej cibuľky
POSTUP
Suroviny na šalát si umyjeme, nakrájame, vložíme do misy a premiešame. Môžeme dochutiť soľou, korením a balzamikovým octom.
Do misky nalejeme trošku oleja, pridáme grilovacie korenie, čerstvú nadrobno nasekanú bazalku, oregáno a majoránku. Premiešame pierkom.
Z alobalu si odtrhneme dva dostatočne veľké štvorce, na ktoré položíme odbalený syr s plesňou. Syr natrieme z jednej strany olejovou zmesou, otočíme a natrieme aj druhú stranu.
Plesnivý syr zabalíme do alobalu a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200 °C. Pečieme približne 20 minút, alebo kým sa nám alobal nezačne nafukovať.
Syr podávame so zeleninovým šalátom.
Prajeme dobrú chuť.
Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.