Synovi talianského mafiánskeho bossa bossov nariadili rok prevýchovy prácou

NETKY.SK • 29 November 2017, 10:12 • 2 min
Synovi talianského mafiánskeho bossa bossov nariadili rok prevýchovy prácou

RÍM - Súd v talianskej Padove nariadil synovi nedávno zomrelého bossa sicílskej mafie rok pobytu v prevýchovnom zariadení s povinnosťou pracovať po tom, ako Giuseppe Salvatore Riina porušil pravidlá probačného dohľadu.

slovakia

left justify in out

Talianska justícia už dávnejšie označila Giuseppeho Salvatoreho Riinu za nebezpečného pre spoločnosť. Najnovšie ho v utorok súd v Padove usvedčil, že v rámci probačného dohľadu porušil niekoľko nariadení. Ide o kontakty s dílermi drog a porušenie zákazu odchádzať zo svojho domu v nočných hodinách.

 

V Taliansku existujú štyri zariadenia na prevýchovu delikventov: dve sú v kraji Emilia Romagna, jedno v kraji Abruzzo a jedno v kraji Favignana. Miesto, kde sa bude zdržiavať Riina, zatiaľ nie je známe.

 

Giuseppe Salvatore Riina bol predtým odsúdený za členstvo v zločineckej skupine a vo väzení strávil takmer deväť rokov.

Jeho otec, Salvatore "Toto" Riina, známy aj ako boss bossov sicílskej mafie, zomrel pred takmer dvoma týždňami vo veku 87 rokov v Parme, kde si v tamojšom väzení odpykával niekoľko doživotných trestov za vraždy. Medzi jeho obeťami boli aj známi sudcovia Giovanni Falcone a Paolo Borsellino, ktorí sa angažovali v boji s mafiou v Taliansku. Verdiktu súdu v Neapole v kauze prepletenia organizovaného zločinu a štátnych úradov sa Riina ani nedožil.

 

So svojou manželkou Ninettou Bagarellovou mali štyri deti - Luciu, Concettu, Salvuccia a Giovanniho, ktorý si ako usvedčený príslušník mafie odpykáva doživotný trest väzenia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies