Synovec severokórejského lídra bude študovať vo Francúzsku

NETKY.SK • 27 August 2013, 15:47 • 2 min
Synovec severokórejského lídra bude študovať vo Francúzsku

PARÍŽ - Osemnásťročný synovec vodcu Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR) Kima Čong-una bude študovať na prestížnej univerzite sociálnych vied (Sciences Po) vo francúzskom meste Le Havre, uviedol v utorok severokórejský predstaviteľ.

slovakia

left justify in out

Kim Han-sol, ktorý študoval v Macau a v Bosne, by mal absolvovať trojročný euro-ázijský program, uviedla Caroline Allainová, predstaviteľka univerzity. Prednášky v anglickom jazyku sa budú týkať vzťahov Európy a Ázie. Študenti sa musia učiť francúzštinu a vybrať si jeden ázijský jazyk - čínštinu, japončinu, kórejčinu alebo hindčinu.

Otec tínedžera Kim Čong-nam je najstarším synom severokórejského lídra Kima čong-ila, ktorý vládol v KĽDR až do jeho smrti v roku 2011. Kim Čong-nam žil s rodinou väčšinou v exile, najmä v Macau, odvtedy, ako si po návšteve japonského Dinsneylandu, kam odišiel tajne na falošný pas, rozhneval svojho otca, a ten nástupníctvo v KĽDR odovzdal jeho nevlastnému bratovi Kimovi Čong-unovi. Kim Han-sol sa vyhýba novinárom, no v zriedkavom rozhovore s bývalou námestníčkou generálneho tajomníka OSN a niekdajšou fínskou ministerkou obrany Elisabeth Rehnovou označil svojho strýka Kima Čong-una za diktátora.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies