Syna legendárneho Muhammada Aliho opäť vypočúvali na letisku

NETKY.SK • 11 Marec 2017, 08:10 • 2 min
Syna legendárneho Muhammada Aliho opäť vypočúvali na letisku

WASHINGTON - Syna legendárneho amerického boxera Muhammada Aliho v piatok opäť zadržali americkí prisťahovaleckí úradníci - tentoraz sa incident odohral na letisku vo Washingtone, odkiaľ chcel lietadlom spoločnosti JetBlue odcestovať na Floridu.

slovakia

left justify in out

Muhammada Aliho Jr. v piatok na washingtonskom letisku zadržali a asi 20 minút vypočúvali imigrační úradníci. Po výsluchu a kontrole dokladov mu dovolili nastúpiť do lietadla a odcestovať z Washingtonu, kam pricestoval v stredu, aby sa stretol s kongresmanmi a hovoril s nimi o svojom zadržaní, ktoré sa za veľmi podobných okolností odohralo začiatkom februára.

 

K tomuto zadržaniu došlo 7. februára, keď 44-ročný Muhammad Ali Jr. a jeho matka Khalilah Camachová-Aliová, druhá manželka slávneho boxera, pricestovali 7. februára z Jamajky na medzinárodné letisko vo floridskom meste Fort Lauderdale.

 

Matka i syn sa domnievajú, že úradníci ich v oboch prípadoch zadržali pre to, lebo sú moslimovia s arabsky znejúcimi menami. Začiatkom týždňa Muhammad Ali Jr. s matkou oznámili, že spúšťajú kampaň za náboženské slobody v duchu odkazu legendárneho boxera. Kampaň podporujú aj jeho bývalí kolegovia z ringu: Evander Holyfield, Larry Holmes, Roberto Duran a ďalší. Uvádzajú, že sú proti imigračným zákonom prezidenta USA Donalda Trumpa, lebo tvrdia, že sa nespravodlivo zameriavajú na moslimov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona