Syn zosadeného prezidenta Mursího pôjde pred súd kvôli drogám

NETKY.SK • 17 Marec 2014, 14:36 • 2 min
Syn zosadeného prezidenta Mursího pôjde pred súd kvôli drogám

KÁHIRA - Egyptská prokuratúra v pondelok podala žalobu na najmladšieho zo synov zosadeného prezidenta Muhammada Mursího, ktorého obvinila z užívania a prechovávania drog.

slovakia

left justify in out

Prokurátor v meste Banhá na severovýchode krajiny poslal 20-ročného Abdalláha Mursího pred súd po tom, ako ho 1. marca spolu s priateľom zadržala polícia. V ich aute odstavenom na východnom okraji Káhiry totiž údajne našli dve hašišové cigarety. 

 

Termín prvého pojednávania s čerstvým vysokoškolákom zatiaľ nestanovili. Mursího rodina vyhlasuje, že prípad bol vykonštruovaný s cieľom pošpiniť jej povesť. Proislamského štátnika zosadeného v júli 2013 armádou ešte v novembri začali súdiť za údajné podnecovanie k zabíjaniu demonštrantov počas jednoročného pôsobenia vo funkcii. 

 

Súdy sa odvtedy začali zaoberať aj ďalšími obvineniami voči Mursímu, ktorému v prípade usvedčenia hrozí doživotie alebo dokonca trest smrti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies