Syn Usámu bin Ládina sa chce za smrť svojho otca pomstiť USA

NETKY.SK • 10 Júl 2016, 13:36 • 2 min
Syn Usámu bin Ládina sa chce za smrť svojho otca pomstiť USA

LONDÝN - Syn mŕtveho vodcu teroristickej siete al-Káida Usámu bin Ládina sa vo zvukovom zázname zverejnenom na internete vyhráža Spojeným štátom, že sa za smrť svojho otca pomstí.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na organizáciu SITE, monitorujúcu aktivity militantov na internete.

 

Hamza bin Ládin v 21 minútovom prejave nazvanom Všetci sme Usáma sľubuje, že al-Káida bude pokračovať v celosvetovom boji proti Spojeným štátom a ich spojencom.

 

"Budeme na vás útočiť doma aj v zahraničí v odvete za útlak palestínskeho, afganského, sýrskeho, irackého, jemenského a somálskeho ľudu, ako aj ostatných moslimských krajín, ktoré váš útlak neprežili. Pokiaľ ide o pomstu islamského národa za šejka Usámu... nie je to pomsta za Usámu ako človeka, ale za všetkých, ktorí bránili islam," povedal vo svojom prejave Hamza bin Ládin.

 

Strojcu útokov z 11. septembra 2001 a vodcu al-Káidy Usámu bin Ládina zabilo špeciálne komando amerického vojenského námorníctva 2. mája 2011 pri prestrelke v dome, v ktorom sa v pakistanskom meste Abbottabad, približne 100 kilometrov severne od Islamabadu, ukrýval.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona