Syn ukrajinského podnikateľa kúpil ostrov v Taliansku za 10 miliónov eur

NETKY.SK • 3 August 2020, 17:54 • 2 min
Syn ukrajinského podnikateľa kúpil ostrov v Taliansku za 10 miliónov eur

Rím - Taliansky ostrov Gallinara kúpil syn ukrajinského obchodníka. Podľa správ z médií predajná cena bola viac ako 10 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Občan Grenady a syn podnikateľa

Milánske noviny Corriere della Sera informovali, že ostrov Gallinara v Ligúrskom mori získal v júli Alexandr Boguslaev, syn ukrajinského priemyselníka a politika Vjačeslava Boguslaeva.

 

Ostrov bol oficiálne zakúpený na výstavbu kasínaDohodu v hodnote viac ako 10 miliónov eur uzavreli 17. júla medzi bohatou talianskou rodinou, ktorá vlastní ostrov od 70. rokov 20. storočia, a spoločnosťou Galinette so sídlom v Monte Carle. Kupujúci tiež zaplatil ďalších niekoľko miliónov eur za budovy, ktoré sa na ňom nachádzajú.

 

img

 

Corriere della Sera tvrdí, že vlastníkom Galinette je osoba, ktorej osobné údaje sú úplne rovnaké s údajmi 42-ročného Alexandra Boguslaeva, ktorý žije v Monackom kniežatstve a má občianstvo ostrovného štátu Grenada. Podľa talianskych novín je to syn ukrajinského obchodníka Vjačeslava Boguslaeva, ktorý je jedným z najbohatších ľudí na Ukrajine a bývalým poslancom ukrajinského parlamentu.

 

História ostrova

Ostrov Gallinara je jedinečné prírodné miesto s bohatou históriou. Ostrov je 470 metrov dlhý a 450 metrov široký a rozkladá sa na ploche asi 11 hektárov. Jeho maximálna výška je 87 metrov nad morom.

 

Gallinara sa nachádza jeden a pol kilometra od pobrežia talianskeho regiónu Ligúria, 100 km od mesta Janov a 111 km od Nice. Od roku 1989 má ostrov štatút regionálneho prírodného parku a pre turistov vstup do neho je zakázaný.

 

img

 

Ostrov Gallinara slúžil ako útočisko pre Svätého Martina Tourskeho a pápeža Alexandra III., ktorí sa tam ukrývali pred prenasledovaním. V stredoveku na ostrove vzniklo benediktínske opátstvo, dodnes sa zachovali zrúcaniny kláštora.

 

V roku 1960 ostrov získal podnikateľ Riccardo Diana, ktorý na ňom postavil luxusnú vilu s bazénom a terasami. Koncom 70. rokov 20. storočia bol ostrov kúpený skupinou bohatých rodín z Piemontu a Ligúrie.

 

Majitelia ostrova mali v poslednej dobe problémy. Súviseli s ochranou prírody na ostrove, zložitými vzťahmi s miestnymi orgánmi a finančnými problémami. Zrejme to však nového majiteľa Gallinary neobťažovalo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies