Syn Michaela Schumachera bude jazdiť formulu 4

NETKY.SK • 2 Marec 2015, 11:59 • 2 min
Syn Michaela Schumachera bude jazdiť formulu 4

BERLÍN - Mick Schumacher, 15-ročný syn sedemnásobného šampióna formuly 1 Michaela Schumachera, bude v budúcej sezóne pôsobiť v seriáli pretekov ADAC Formula 4.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra DPA, Schumacher junior bude jazdiť za holandský tím Van Amersfoort Racing. Ten pre 'efjednotku' vychoval aj Maxa Verstappena. Potomok Josa Verstappena, bývalého kolegu Schumachera seniora v tíme Benetton zo sezóny 1994, bude vo veku 17 rokov pôsobiť v nadchádzajúcom ročníku F1 ako člen stajne Toro Rosso.

Mick Schumacher, ktorý rovnako ako jeho otec začínal na motokárach, doteraz jazdil pod menom Mick Betsch. Betschová je meno jeho matky Corinny za slobodna.

 

"Nechcel som na seba upútavať pozornosť. Chcel som dokázať, že som dobrý jazdec nielen pre to, že som synom slávneho otca," uviedol Schumacher junior pre agentúru DPA.

 

Nová sezóna šampionátu ADAC Formula 4 sa začne koncom apríla na pretekoch v Oscherslebene.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona