Syn alkoholik si odsedí trest za týranie 87-ročnej matky

NETKY.SK • 6 Október 2017, 12:18 • 2 min
Syn alkoholik si odsedí trest za týranie 87-ročnej matky

BANSKÁ BYSTRICA – Trest tri roky odňatia slobody nepodmienečne za týranie 87-ročnej matky potvrdil odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 60-ročného Jána Medeho z obce Biskupce v okrese Lučenec.

slovakia

left justify in out

Mede psychicky a fyzicky týral matku od januára do marca tohto roka. Okrem toho, že mu musela variť, prať aj upratovať, žiadal od nej peniaze na alkohol. Keď sa v noci vracal opitý domov, matku budil a chcel od nej, aby mu uvarila kávu a dala niečo na jedenie. Dal jej aj facku a sotil ju, na čo starenka spadla a udrela si hlavu.

 

Huckal tiež na ňu psa a vyháňal ju z domu. Vyhrážal sa, že jej vykrúti krk, vykrúcal jej ruky aj nohy a posielal ju zohnať peniaze na alkohol. Matka nakoniec 24. marca privolala políciu, ktorá surovca zadržala a sudca na neho uvalil väzbu.

V prípravnom konaní matka povedala, ako s ňou syn zaobchádzal. Dosvedčili to aj jej dcéry a Medeovi švagrovia, u ktorých matka s plačom hľadala pred opitým synom ochranu. Na súde však príbuzní využili svoje právo a nevypovedali. Nakoniec i matka niektoré svoje tvrdenia nezopakovala a o synovi povedala, že do januára mali dobré vzťahy a Janko doma všetko porobí. Všetko sa zmenilo v januári 2017, keď sa Mede stal dôchodcom. Nemal peniaze a matka musela všetko platiť.

Mede pred senátom Okresného súdu v Lučenci poprel, že by sa voči matke správal tak, ako tvrdil prokurátor. Jeho výpoveď, ako aj matkinu, senát v Lučenci označil za nevierohodné a Medeho odsúdil na tri roky odňatia slobody nepodmienečne v najmiernejšom väzení.

Proti rozsudku sa Mede odvolal s tým, že je nevinný, voči matke nebol násilný ani sa jej nevyhrážal. Žiadal prípad vrátiť prvostupňovému senátu na doplnenie dokazovania, ale Krajský súd v Banskej Bystrici mu nevyhovel. Jeho rozhodnutie je právoplatné a predseda senátu nariadil aj výkon trestu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona