Sympatické gesto! Kórejčania sa v Pjongčangu predstavia pod spoločnou vlajkou!

NETKY.SK • 17 Január 2018, 15:47 • 2 min
Sympatické gesto! Kórejčania sa v Pjongčangu predstavia pod spoločnou vlajkou!

SOUL - Zástupcovia oboch kórejských štátov súhlasili s vytvorením spoločného tímu športovcov na blížiacich sa zimných olympijských hrách v Pjongčangu (9.- 25. 2.).

slovakia

left justify in out

Znamená to, že reprezentanti hostiteľskej Kórejskej republiky a KĽDR budú kráčať pod spoločnou vlajkou na úvodnom slávnostnom ceremoniáli ZOH 2018. Na vlajke by mal byť znázornený celý Kórejský polostrov ako znak príslušnosti oboch krajín k jednému geografickému priestoru.

Juhokórejské ministerstvo pre zjednotenie oboch štátov informovalo o tom, že k dohode došlo v stredu na stretnutí predstaviteľov oboch krajín v pohraničnej dedinke Panmunjom. Dohoda zahŕňa aj vytvorenie spoločného ženského hokejového tímu. Túto skutočnosť už spochybnili viacerí pozorovatelia najmä z juhokórejskej strany.

 

Domáce médiá napríklad tvrdia, že zasahovaním do skladby kádra ženskej reprezentácie na poslednú chvíľu by sa mohlo spôsobiť viac problémov ako úžitku a kórejské hokejistky by tak mohli prísť o oprávnenosť medailových ambícií.

Predstavitelia oboch častí Kórejského polostrova si ešte musia počkať na definitívne schválenie svojej dohody do víkendu. Vtedy sa má v Lausanne uskutočniť stretnutie oboch krajín s členmi Medzinárodného olympijského výboru. Tí však túto iniciatívu predbežne vítajú a zrejme nebudú klásť prekážky.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies