Symantec Corp sa rozdelí na dve samostatné firmy

NETKY.SK • 10 Október 2014, 15:39 • 2 min
Symantec Corp sa rozdelí na dve samostatné firmy

NEW YORK - Americká spoločnosť Symantec Corp, ktorá je výrobcom antivírusového programu Norton, sa rozdelí na dve spoločnosti, ktorých akcie budú verejne obchodovateľné.

slovakia

left justify in out

Jedna z nich sa sústredí na antivírusové programy a druhá na správu dát. Spoločnosť o tom informovala vo vyhlásení, ktoré v piatok poskytla agentúre SITA. Predstavenstvo spoločnosti jednomyseľne schválilo plán jej rozdelenia na dve firmy, konštatuje sa vo vyhlásení. Rozhodnutie podľa spoločnosti nasleduje po rozsiahlom posúdení jej stratégie a prevádzkovej štruktúry.

 

"Divízia počítačovej bezpečnosti aj divízia správy dát majú špecifické trhové príležitosti a úlohy," uviedol Michael A. Brown, generálny riaditeľ spoločnosti Symantec. Podľa jeho slov je čoraz jasnejšie, že obe divízie potrebujú rozdielne stratégie, cielené investície a inovácie. "Rozdelenie spoločnosti Symantec na dve nezávislé firmy poskytne každej z nich flexibilitu," poznamenal Brown. Symantec Corp očakáva, že jej rozdelenie sa ukončí do decembra 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies