Sylvestr z Aue do Norimbergu, upísal sa na tri roky

NETKY.SK • 2 Jún 2014, 16:02 • 2 min
Sylvestr z Aue do Norimbergu, upísal sa na tri roky

NORIMBERG - Slovenský futbalový reprezentant Jakub Sylvestr prestúpil z nemeckého druholigového klubu FC Erzgebirge Aue do konkurenčného 1. FC Norimberg.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný útočník v pondelok absolvoval v Norimbergu lekársku prehliadku a svoj transfer spečatil podpisom zmluvy na tri roky v novom pôsobisku.

 

"V prvom rade som skutočne veľmi spokojný, že sa môj transfer podarilo dotiahnuť do úspešného konca. Prešiel som vstupnou prehliadkou a podpísal som zmluvu na tri roky, teraz ešte kluby musia dotiahnuť nejaké formality," uviedol Sylvestr v pondelok popoludní pre agentúru SITA. 

 

Podľa portálu kicker.de by sa odstupné za 25-ročného útočníka malo pohybovať vo výške 1,7 milióna eur. Ako je známe, Norimberg zostúpil po sezóne 2013/2014 z I. bundesligy do druhej najvyššej súťaže. Hráčom Norimbergu je ďalší reprezentant SR Róbert Mak, v minulosti v klube pôsobili aj Marek Mintál, Róbert Vittek, Samuel Slovák, Vratislav Greško či Mário Breška. 

 

"Určite v mojom prestupe zohralo úlohu aj to, že v klube už hralo viacero Slovákov a boli s nimi spokojní. Osobne som sa stretol s Marekom Mintálom a podľa toho, čo mi rozprával, by mal naďalej pôsobiť pri mužstve. V Norimbergu majú dobré skúsenosti so Slovákmi a ja verím, že rozšírim dobré meno krajanov v tomto klube." 

 

Bývalý hráč Slovana Bratislava, Artmedie Petržalka a Dinama Záhreb Sylvestr sa v uplynulej sezóne s 15 gólmi stal spoločne s Mahirom Saglikom z Paderbornu najlepším strelcom II. bundesligy. Hoci avizoval, že by si chcel vyskúšať najvyššiu nemeckú súťaž, napokon súhlasil s prestupom do ambiciózneho Norimbergu. "Norimberg je veľký klub, má perfektné prvoligové zázemie, celkovo sú tu výborné podmienky. Podľa môjho názoru budeme mať kvalitné mužstvo a ja osobne sa teším na nové výzvy. Jednoznačný cieľ klubu do nasledujúceho ročníka je návrat do I. bundesligy. Verím, že sa nám to podarí," doplnil banskobystrický rodák. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona