Sylvestr pred Angličanmi verí v dobrý výsledok a príležitosť

NETKY.SK • 30 August 2016, 13:00 • 2 min
Sylvestr pred Angličanmi verí v dobrý výsledok a príležitosť

SENEC - Začiatok nového kvalifikačného cyklu, tentoraz o postup na futbalové majstrovstvá sveta 2018 do Ruska, je novou príležitosťou pre slovenského útočníka Jakuba Sylvestra.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročný hráč nemeckého druholigového klubu 1. FC Norimberg po dvoch rokoch opäť figuruje v nominácii trénera SR Jána Kozáka. Sylvestr sa počas napokon úspešnej kvalifikácie o postup na ME 2016 objavil v Kozákovej nominácii rovnako na úvod, vo vstupnom dueli na Ukrajine (8. septembra 2014) sedel na lavičke náhradníkov. Následne sa viackrát prebojoval medzi náhradníkov, nie však priamo do kádra A-tímu a chýbal aj na ME vo Francúzsku.

"Som tu po dlhšom čase, nominácia ma potešila. Uvidíme, ako sa bude vyvíjať tento týždeň. Chcel by som sa dobre ukázať na tréningoch, aby kouč videl aj naživo to, čo som odohral v posledných zápasoch. Dám do toho všetko a uvidíme, čo z toho bude," povedal Sylvestr počas zrazu národného tímu v Senci a doplnil: "Na chalanov som sa tešil; s niektorými sme sa nevideli dlhšie, s niektorými kratšie. Máme pred sebou týždeň, tak pokecáme a opäť sa dáme dokopy."

Boj o svetový šampionát v Rusku odštartujú Slováci nedeľňajším domácim duelom kvalifikačnej F-skupiny proti Angličanom (hrá sa 4. septembra o 18.00 h v Trnave). "Angličania zmenili trénera; hráči tiež vedia, o čo sa hrá, budú bojovať o svoje posty a dajú do toho všetko, rovnako aj my. Ukázali sme na ME, že vieme zahrať ťažké zápasy. Budeme z toho vychádzať. Anglicko je veľká futbalová krajina. Treba sa na to len dobre pripraviť a vyhecovať. Verím, že sa nám podarí uhrať dobrý výsledok," skonštatoval Sylvestr. Slovensko a Anglicko si zmerali sily aj v základnej B-skupine ME, v Saint-Étienne sa 20. júna zrodila bezgólová remíza.

Sylvestr si naposledy zahral za Slovensko 4. septembra 2014 v Žiline, Kozákovi zverenci vtedy v prípravnom stretnutí zdolali Malťanov 1:0. Ak by banskobystrický rodák nastúpil v Trnave proti Angličanom, bol by to pre neho návrat na trávnik v reprezentačnom drese na deň presne po dvoch rokoch. Výhodou pre bývalého útočníka Slovana Bratislava, Artmedie, Dinama Záhreb, Aue a Paderbornu môže byť skutočnosť, že v nominácii je okrem neho už len jeden útočník - Michal Ďuriš z Viktorie Plzeň. Iní dvaja účastníci ME nebudú k dispozícii - Stanislav Šesták ukončil reprezentačnú kariéru a Adam Nemec neprenikol do Kozákovho výberu, pretože je bez klubu. "Viem, aká je situácia. Myslím si však, že mužstvo to dobre zvládlo. Dá sa povedať, že nemáme nejakého super útočníka, ktorý dá 20 gólov v lige - aj keď Mišo dal teraz 15 gólov, čo je super výsledok. Ak to však celé mužstvo dokáže vykompenzovať, je to dobré. Ja som rád, že tu teraz som. Budem sa snažiť, aby som sa ukázal čo najlepšie a aby so mnou tréner počítal," uzavrel Jakub Sylvestr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies