Sylvestr opäť skóroval, v dánskej lige má priemerne jeden gól na zápas

NETKY.SK • 20 Marec 2017, 08:31 • 2 min
Sylvestr opäť skóroval, v dánskej lige má priemerne jeden gól na zápas

VIBORG - Päť ligových zápasov, päť gólov - taká je bilancia člena širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Jakuba Sylvestra v drese dánskeho prvoligového klubu Aalborg BK.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný útočník v nedeľu strelil jediný gól svojho mužstva na pôde Viborgu FF - v 62. min premenil pokutový kop a vyrovnal na priebežných 1:1, domáci však v závere udreli ešte raz a zvíťazili 2:1. Sylvestr odohral celý duel.

Aalborg figuruje po záverečnom 26. kole základnej časti na 8. priečke, vybojoval 33 bodov (bilancia 9-6-11) a tesne neprenikol do bojov v rámci nadstavbovej skupiny o titul; bude hrať o zotrvanie v najvyššej súťaži. V skupine o titul sa predstavia slovenskí reprezentanti Ján Greguš (FC Kodaň) a aj Stanislav Lobotka: jeho zamestnávateľ FC Nordsjaelland prenikol do elitnej šestky nedeľňajším víťazstvom 2:1 na ihrisku FC Midtjylland; má 35 bodov.

Rodák z Banskej Bystrice Sylvestr, ktorý v minulosti hral aj za Erzgebirge Aue, Paderborn, Slovan Bratislava, Petržalku a Dinamo Záhreb, prišiel do Aalborgu koncom januára z nemeckého druholigového 1. FC Norimberg. Sylvestr figuruje medzi náhradníkmi v nominácii trénera SR Jána Kozáka na blížiaci sa zápas na Malte (26. 3. o 20.45 h v Ta' Qali) v F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska, Greguš aj Lobotka sú v kádri.

Dánska futbalová Superliga 2016/2017 - záverečné 26. kolo základnej časti - nedeľa:
Viborg FF - Aalborg BK 2:1 - Jakub Sylvestr (Aalborg) odohral celý duel a v 62. min skóroval z pokutového kopu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies