Sylvain Machac nikdy nechodil na hodiny slovenčiny

NETKY.SK • 4 Február 2015, 15:37 • 2 min
Sylvain Machac nikdy nechodil na hodiny slovenčiny

BRATISLAVA - Francúzsky herec slovenského pôvodu Sylvain Machac, známy z populárneho seriálu Panelák, sa učí jazyk najmä cez scenáre, ktoré dostáva.

slovakia

left justify in out

„Nemám učiteľku ani učiteľa, učím sa sám cez texty. Starí rodičia sú síce z Prievidze, ale nikdy som po slovensky nerozprával,“ povedal herec v rozhovore pre agentúru SITA. „Počas nakrúcania so mnou všetci hovoria po slovensky, len keď chce režisér niečo špeciálne, povie mi to po anglicky. Na začiatku to bolo ťažké, teraz už je to lepšie. Viem, že robím veľa chýb, no snažím sa, skúšam a ide mi to stále rýchlejšie a rýchlejšie,“ poznamenal. „Slovenčina je veľmi ťažký jazyk, možno nie najťažší, ale máte veľa slovíčok, pádov a rodov. Uvidíme teda, ako to pôjde ďalej,“ podotkol.

 

Na Slovensko sa 32-ročný rodák z francúzskeho Sens presťahoval pre svoju lásku, s ktorou sa náhodne stretol pred tromi rokmi v Bratislave na vlakovej stanici. „Prišiel som sem kvôli láske, ale kvôli práci tiež, chceli ma totiž do Paneláku. Ak by som si tu nenašiel uplatnenie, vrátim sa do Francúzska. Ale ja si ho chcem nájsť, som v tomto optimistický,“ povedal známy milovník dobrého vína a džezu. 

 

Ako ďalej mladý herec uviedol, rád by sa popri nakrúcaní vrátil aj na divadelné dosky. „Minulý týždeň som bol v divadle a môžem povedať, že mi to veľmi chýba. Vo Francúzsku som hral aj divadlo, klasické role, Shakespeara, Moliéra alebo autorov zo Severnej Ameriky,“ vymenoval. „Hlavnú úlohu ešte dostať nemôžem, to by bolo príliš náročné. Som síce šialený pracant, ale na toto sa ešte necítim. Zvládol by som ale takých päť, šesť obrazov na začiatku, klasické alebo súčasné divadlo,“ prezradil. „Nemám ešte konkrétny plán, ale začínam pomaly hľadať, posielať CV a komunikovať ohľadom toho,“ uviedol. „Rád by som si niekedy zahral napríklad princa,“ zasmial sa. 

 

Okrem hereckej branže sa Machac venuje aj vlastnej módnej značke. „Robím to v spolupráci so slovenskou dizajnérkou, ja chrlím len nápady a som majiteľom biznisu. Začali sme tričkami. Ďalej máme projekty aj s bratom, chceme robiť novú kolekciu. Prvá kolekcia sa volá Classic, druhá sa bude volať Rock. Tam chceme robiť tiež sukne a šaty,“ prezradil Machac, ktorý vzťah k móde podľa vlastných slov zdedil po svojej francúzskej starej mame. „Chceme sa časom stať skutočnou módnou značkou. Je to zatiaľ len projekt, ale pracujeme na tom,“ dokončil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies