Sýkorovcov odsúdili na vysoké tresty

NETKY.SK • 23 Február 2012, 11:40 • 2 min
Sýkorovcov odsúdili na vysoké tresty

Sýkorovcov odsúdili na vysoké tresty - Krimi Desať údajných sýkorovcov dnes Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku odsúdil na tresty odňatia slobody od troch do 24 rokov. Takmer štvrťstoročie si podľa dnešného rozsudku má vo väzení s maximálnym stupňo

slovakia

left justify in out

img

Desať údajných sýkorovcov dnes Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku odsúdil na tresty odňatia slobody od troch do 24 rokov. Takmer štvrťstoročie si podľa dnešného rozsudku má vo väzení s maximálnym stupňom stráženia odsedieť údajný šéf seneckej skupiny sýkorovcov Martin B., prezývaný Rus. 
Rozsudok si prišli vypočuť iba traja obžalovaní, Rus je na úteku a ostatní požiadali, aby sa proces ukončil bez nich. Na 24 rokov okrem Martina B. odsúdili aj Alexandra B. a o osem mesiacov menej dostali Milan B., František L. a Milan J. Tresty si majú odsedieť vo väzení s maximálnym stupňom stráženia. Prokurátor ich vo svojej záverečnej reči navrhol potrestať odňatím slobody na 25 rokov. Obžalovaný Ivica K. si má odsedieť 13 rokov, František K. 14 rokov, Boris Ž. a Jaroslav P. po osem rokov a Štefana Z. odsúdili na tri roky s podmienečným odkladom na päť rokov. 
Súd dnes obžalovaných odsúdil za 14 skutkov, ktorých sa mali dopustiť v rokoch 2007 až 2009. Medzi mini je členstvo v zločineckej skupine, vydieračský únos, vyberanie výpalného, podvod, nedovolené ozbrojovanie a iné trestné činy. Podľa obžaloby nútili podnikateľov, aby im platili za ochranu, ale aj obchodovali s falošnými diaľničnými známkami. Obžalovaných okrem iných dôkazov usvedčuje výpoveď bývalého člena zločineckej skupiny. 
Vyhlásenie rozsudku na viac ako 20 minút prerušila nevoľnosť ženy v priestore pre verejnosť, ktorá sa zrútila na podlahu. Prvú pomoc jej do príchodu zdravotníckych záchranárov poskytli príslušníci justičnej stráže.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona