Sýkorka Vincko čelí novým obvineniam z vrážd, rozhoduje sa o jeho vzatí do väzby

NETKY.SK • 28 September 2017, 13:26 • 2 min
Sýkorka Vincko čelí novým obvineniam z vrážd, rozhoduje sa o jeho vzatí do väzby

BRATISLAVA – Člen gangu sýkorovcov Ivan C., prezývaný Vincko, čelí obvineniam z troch doteraz neriešených vrážd. Dve údajne spáchal sám a pri jednej asistoval.

slovakia

left justify in out

Zároveň čelí obvineniu pre nedovolené ozbrojovanie. Pred sudcu Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici ho dnes predviedli príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA).

 

Sudca bude rozhodovať o návrhu prokurátora o jeho vzatí do väzby. Vincko je neprávoplatne odsúdený na doživotie, 25. septembra ale v tomto prípade vypršala maximálna lehota väzby. Na základe rozhodnutia najvyššieho súdu bol monitorovaný elektronickým náramkom.

Skupinu „sýkorky“, ktorej bol Ivan C. členom, stíhajú za založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, viaceré vraždy, všeobecné ohrozenie a iné trestné činy. Obžalovaní sa priamo alebo ako spolupáchatelia či účastníctvom podieľali na zavraždení bratov Diničovcov, Romana Deáka, Miloša Piliara, Alojza Házyho a Dalera Hlavačku. Podľa svedkov sa Róbert L., zvaný Kýbel, stal šéfom zločineckej skupiny sýkorovcov po smrti pôvodného bossa Miroslava Sýkoru, ktorého zavraždili vo februári 1997.

 

Skupina pôsobila v Bratislave a okolí. Na konte majú vydierania, výpalníctvo, vraždy a inú kriminálnu činnosť. Kýbel, pre svoju krutosť prezývaný v gangu aj Gestapák, bol na úteku od začiatku roka 2012. Prvý zatykač na neho vydali 24. júla 2012, postupne pribudli ďalšie. Zadržali ho v Nemecku koncom roka 2015.

 

Hlavné pojednávanie so „sýkorkami“ sa začalo v januári 2015 v neprítomnosti Róberta L., Martina B. a Jozefa R. Proces mal vyvrcholiť 12. októbra 2015, tesne predtým však na Morave zadržali hľadaného Martina B., zvaného Rus, a o dva týždne v Nemecku Róberta L. Tým sa proces predĺžil. Na pojednávaní nebol prítomný Jozef R., ktorý je vo väzení v Maďarsku. Oba rozsudky v tejto veci Najvyšší súd SR zrušil, odňal prípad senátu Špecializovaného trestného súdu a prikázal konať Krajskému súdu v Banskej Bystrici.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies