Sýkora: O našom postupe rozhodla pozorná obrana a výkon brankárov

NETKY.SK • 18 Marec 2014, 14:26 • 2 min
Sýkora: O našom postupe rozhodla pozorná obrana a výkon brankárov

PIEŠŤANY - Štvrťfinálová séria play off hokejovej extraligy medzi ŠHK 37 Piešťany a HK Poprad mala sľubovať vyrovnaný priebeh vyplývajúci nielen z tabuľkového umiestnenia po základnej časti.

slovakia

left justify in out

Bilancia zo šiestich vzájomných duelov bola rovnako zmierlivá, keď obe mužstvá vyhrali po tri zápasy.
      

V uplynulej sezóne potrebovali Piešťany na postup do semifinále proti Skalici až sedem stretnutí. Viaceré prognózy hovorili o tom, že rovnako dlhá mala byť aj séria proti Podtatrancom. "Havrani" však poučení z minuloročného priebehu zapli v kľúčových momentoch na vyššie obrátky a žiadnu drámu tentoraz nepripustili. Stalo sa tak najmä vo štvrtom stretnutí, ktoré sa hralo na ľade Popradu za stavu 2:1 pre Piešťany.
      

Zverenci trénerskej dvojice Milan Klement - Roman Sýkora predviedli výborný defenzívny výkon, navyše sa mohli spoľahnúť na bezchybný výkon brankára Martina Šúreka. Po víťazstve 3:0 sa séria sťahovala späť do Piešťan. Scenár zo štvrtého duelu sa zopakoval takmer do detailov, "žlto-modrí" po triumfe 3:0 využili hneď prvý mečbal a druhý rok po sebe postúpili do semifinále.
      

"Myslím si, že o našom postupe rozhodli dve veci - pozorná obrana a výkon brankárskej dvojice Tomek - Šúrek. Zlomový bol štvrtý zápas. Po víťazstve v ňom sme si z Popradu priniesli psychickú výhodu, čo nám pomohlo aj v rozhodujúcom piatom stretnutí," hodnotil sériu proti Popradu asistent trénera Piešťan Roman Sýkora.
      

Problémom pre popradskú ofenzívu bol najmä Martin Šúrek. Piešťanský gólman si v posledných dvoch zápasoch série udržal čisté konto a mal leví podiel na postupe. "Hrali sme perfektne, kolektívne, súdržne. Chlapci pomohli mne, ja im. Odviedol som si prácu na sto percent, dvakrát to vyšlo a vyhrali sme na nulu. Určite ma to teší. Budem si to musieť aj zaplatiť, ale to sú príjemné povinnosti, rád prispejem. Každý zápas je jedinečný, ťažko povedať, ktorý bol ľahší a ktorý ťažší. Vyhrali sme oba, postúpili do semifinále a to je najdôležitejšie. Zápasy sú v krátkom časovom slede, výkony sú niekedy kolísavé. Po treťom zápase série sme si povedali v kabíne tvrdšie slová a asi si ich všetci vzali k srdcu," sprostredkoval svoj pohľad na zápasy proti Podtarancom Šúrek.
     

Milan Jančuška bol po prehre a následnom vypadnutí sklamaný. Skúsený kouč však priznal, že v zlomových momentoch rozhodli chyby jeho zverencov a najmä žalostná koncovka. "V každom jednom zápase sme sa nevyvarovali slabších chvíľ. Mali sme hluché momenty, ktoré súper trestal. Ani v jednom zápase, ani keď sme vyhrali doma 5:2, sme sa nedokázali vyvarovať zbytočnostiam. Veľmi sme sa natrápili na každý presný zásah. Dať v piatich dueloch iba sedem gólov je veľmi málo. Chalanom nemôžem uprieť snahu, ale na to, aby sme postúpili, treba hrať koncentrovane v každom zápase celých 60 minút. A to sme my nezvládli," uzavrel hodnotie série kormidelník Popradu.
      

Súper Piešťan bude známy až po skončení série medzi Skalicou a Banskou Bystricou. Isté však už teraz je, že ním bude jeden z dvojice HC Košice - HK Nitra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies