Sýkora: Chýbal nám každý zranený hráč

NETKY.SK • 20 Február 2014, 14:50 • 2 min
Sýkora: Chýbal nám každý zranený hráč

SOČI - Podľa Sýkoru sa Gáborík správal férovo počas celého obdobia liečenia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Otto Sýkora vo štvrtok uviedol, že slovenský tím na XXII. zimných olympijských hrách v Soči pocítil absenciu zranených hráčov. "Chýbali nám všetci. Či už Dominik Graňák, Mišo Sersen, Ľubo Višňovský alebo Majo Gáborík," vyhlásil Sýkora. Tesne pred začiatkom ZOH 2014 sa viedli siahodlhé debaty o dôvodoch neúčasti dvojice zámorských hráčov Gáboríka a Višňovského.

 

Mnohí realizačný tím výberu SR obviňovali z nedôslednej práce v prípade skúseného obrancu či zavádzania verejnosti u šikovného kanoniera. "Mám so sebou potvrdenie z 24. januára od generálneho manažéra Columbusu Jarma Kekalainena, že Majo na olympiádu ide. Diskusie o tom, že sme od začiatku vedeli o neúčasti Gáboríka na ZOH, sú preto hlúposť. Sám Majo nás každé dva dni informoval o svojom stave. Hovoril: "Je mi lepšie." Chcel byť súčasťou tohto tímu. Bol aj veľmi sklamaný, keď sa napokon musel ospravedlniť,“ informoval Otto Sýkora.

 

Manažér slovenského mužstva prezradil aj detaily. "Už keď sa Majo zranil, tak nám povedal: ´Chalani, nikdy nepôjdem na olympiádu, ak nebudem stopercentne presvedčený, že vám tam pomôžem.´ To bola jeho férovosť, že vedel posúdiť svoj stav. Boli tam aj špekulácie zo strany Columbusu, nech hrá napríklad až od tretieho zápasu, ale do takého extrému sme nechceli ísť," dodal Sýkora. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona