Sýkora a Vůjtek pocestujú za krajanmi v NHL

NETKY.SK • 26 Február 2013, 12:23 • 2 min
Sýkora a Vůjtek pocestujú za krajanmi v NHL

Sýkora a Vůjtek pocestujú za krajanmi v NHL - Hokej Na deväťdňovú pracovnú cestu za oceán sa v stredu vydajú generálny manažér slovenskej reprezentácie Otto Sýkora spoločne so šéftrénerom Vladimírom Vůjtekom. Cieľom ich misie sú stretnutia so slovenskými

slovakia

left justify in out

img

Na deväťdňovú pracovnú cestu za oceán sa v stredu vydajú generálny manažér slovenskej reprezentácie Otto Sýkora spoločne so šéftrénerom Vladimírom Vůjtekom. Cieľom ich misie sú stretnutia so slovenskými hokejistami pôsobiacimi v skrátenej sezóne zámorskej NHL.

Podobne ako pred rokom ju začnú na Floride. Počas siedmich dní v USA obaja zhliadnu päť zápasov, v ktorých pôsobia potenciálne reprezentačné posily smerom k vrcholu sezóny. "Vo štvrtok 28. februára uvidíme zápas Florida – Buffalo a po ňom budeme hovoriť s Tomášom Kopeckým a Andrejom Sekerom," uviedol pre oficiálnu internetovú stránku SZĽH Otto Sýkora a pokračoval: "Nasledujúce ráno sa letecky presunieme do Chicaga, kde si večer pozrieme zápas Chicago – Columbus s Mariánom Hossom. Druhého marca letíme z Chicaga do Bostonu, kde uvidíme v akcii Zdena Cháru a Richarda Pánika v súboji Boston – Tampa Bay. Nasledujúce ráno sa z Bostonu presunieme do New Yorku, kde máme v pláne vidieť dva zápasy – 3. marca súboj New York Islanders (s Ľubomírom Višňovským) – Ottawa a 5. marca stretnutie New York Rangers proti Philadelphii a súboj Mariána Gáboríka proti Andrejovi Meszárošovi. Máme informácie, že Andrej by už v tom stretnutí mal hrať. Všetci hráči o našej pracovnej ceste vedia. V zámorí nebudeme mať možnosť vidieť v zápasoch Michala Handzuša, Tomáša Tatara a ani jedného z brankárov Jaroslava Haláka a Petra Budaja. Budeme ich však kontaktovať aspoň telefonicky."

Je logické, že vzhľadom na blížiaci sa svetový šampionát vo Švédsku a Fínsku bude témou rozhovorov Otta Sýkoru a Vladimíra Vůjtka so slovenskými hokejistami ich účasť na majstrovstvách sveta 2013. "To bude jedna z nosných tém našich rozhovorov, no nie jediná. S hráčmi sa budeme baviť aj o pripravovanom hokejovom lete pre 'Tím Soči', ktoré by sa malo uskutočniť v júli a taktiež aj o samotných zimných olympijských hrách 2014," doplnil Otto Sýkora.

Záverečná príprava slovenskej reprezentácie pred svetovým šampionátom bola naplánovaná od 25. marca. "Keďže sa klubová sezóna pre hráčov bratislavského Slovana skončila už po štyroch zápasoch v play off, musíme naše plány prehodnotiť a je možné, že prvú fázu záverečnej prípravy začneme ešte o týždeň skôr," Otto Sýkora. V rámci Euro Hockey Challenge odohrajú slovenskí reprezentanti šesť stretnutí, z toho až päť na ľade súperov. Najskôr 3. a 5. apríla vo Švédsku proti reprezentácii Tre Kronor, následne 12. a 13. apríla v Bielorusku, 18. apríla v Prahe proti reprezentácii Česka. Pred domácimi fanúšikmi sa predstavia v rámci Euro Hockey Challenge 20. apríla v Bratislave v súboji proti Česku. Záverečnou previerkou pred odletom na svetový šampionát do Helsínk bude turnaj Slovakia Cup 26. - 28. apríla v Bratislave.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona