Syed Kamall: Cameron získal jasný mandát požiadať o zmeny v EÚ

NETKY.SK • 8 Máj 2015, 15:23 • 2 min
Syed Kamall: Cameron získal jasný mandát požiadať o zmeny v EÚ

BRUSEL - Britský europoslanec a šéf Európskych konzervatívcov a reformistov (ECR), tretej najsilnejšej politickej skupiny v Európskom parlamente (EP), Syed Kamall dnes zablahoželal britským konzervatívcom k víťazstvu v parlamentných voľbách a povedal, že konzervatívci dostali jasný mandát, aby sa zasadili o zmenu v EÚ pred sľúbeným referendom v roku 2017.

slovakia

left justify in out

Jeho slová sú adresované britskému premiérovi Davidovi Cameronovi, ktorý už oznámil, že chce zostaviť novú vládu v priebehu najbližších dní.
     

"Cameron viedol kampaň postavenú na sľuboch o reforme EÚ a teraz získal jasný mandát na splnenie týchto sľubov," uviedol Kamall. Spresnil, že skupina ECR v zákonodarnom zbore EÚ bude s Cameronom a jeho tímom úzko spolupracovať s cieľom nájsť nielen lepšie riešenie pre Britániu, ale zároveň aj vytvoriť pružnejšiu, otvorenejšiu a eurorealistickejšiu EÚ.
     

Kamall zároveň skonštatoval, že tento týždeň bol veľmi pozitívny pre politickú skupinu ECR, lebo okrem nečakane veľkého úspechu britských konzervatívcov, vo voľbách uspeli aj konzervatívne sily vo Fínsku a črtá sa tiež dobrý výsledok pre zástancov konzervatívnej politiky v Poľsku, kde voliči budú v nedeľu rozhodovať o hlave štátu.
     

"Je zrejmé, že volanie po reforme Európskej únie získava pôdu naprieč celou úniou," skonštatoval britský europoslanec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies