Sydney zatemnil dym z rozsiahlych požiarov

NETKY.SK • 17 Október 2013, 13:51 • 2 min
Sydney zatemnil dym z rozsiahlych požiarov

SYDNEY - Juhovýchodná časť Austrálie zápasí s takmer stovkou požiarov, ktoré okrem porastov zničili aj veľký počet obytných budov, podľa dostupných informácií si však nevyžiadali žiadne zranenia či obete na životoch.

slovakia

left justify in out

Na 18 miestach štátu Nový Južný Wales, ktorý je najľudnatejším v krajine, sa plamene šíria nekontrolovane, k čomu prispievajú netypické horúčavy a silný vietor. Ten odnáša dym aj smerom k metropole Sydney a obloha nad mestom tak bola vo štvrtok hrozivo zatemnená. Hasiči sa vzhľadom na nebezpečné podmienky zatiaľ nemohli dostať do najhoršie postihnutých oblastí, takže zatiaľ nebolo možné zistiť, koľko domov padlo plameňom za obeť. Rozsah škôd bude podľa úradov známy najskôr v piatok.

Požiare porastov sú v Austrálii bežné predovšetkým v tamojších letných mesiacoch. Vo februári 2009 plamene v štáte Victoria pripravili o život 173 ľudí a zničili vyše 2000 príbytkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies