Sydney zasiahol prívalový dážď, tisíce ľudí vyzvali na evakuáciu

NETKY.SK • 3 Júl 2022, 13:00 • 2 min
Sydney zasiahol prívalový dážď, tisíce ľudí vyzvali na evakuáciu

SYDNEY – Západnú časť mesta Sydney postihli silné záplavy, bolo vydaných najmenej 18 príkazov na evakuáciu. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

slovakia

left justify in out

„Ide o život ohrozujúcu núdzovú situáciu,“ povedala ministerka pre pohotovostné služby v štáte Nový Južný Wales Stephanie Cooková. Vzhľadom na to, že v najbližších dňoch sa očakáva zhoršenie počasia, varovala obyvateľov, že by mali byť „pripravení na rýchlu evakuáciu“.

 

      

Povodňová voda zaplavila miestne obchody a čerpaciu stanicu  na juhozápadnom predmestí Camden, kde žije viac ako 100 000 ľudí. Cooková vyzvala ľudí, ktorí žijú na 500-kilometrovom úseku východného pobrežia Austrálie, severne aj južne od Sydney, aby z dôvodu nepriaznivého počasia zvážili zrušenie svojich plánov na letné prázdniny.

 

      

Východ Austrálie postihli vo februári a v marci rozsiahle záplavy; najviac zasiahnuté boli štáty Queensland a Nový Južný Wales. V dôsledku nepriaznivého počasia zahynulo viac než 20 ľudí.

 

 

Možno vás zaujme: Muž napadol žraloka, aby zachránil život sestre



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies