Sydney pustilo Johna Tomica do hľadiska, AO si však nepozrie

NETKY.SK • 7 Január 2014, 15:21 • 2 min
Sydney pustilo Johna Tomica do hľadiska, AO si však nepozrie

SYDNEY - Otec a tréner austrálskeho tenistu Bernarda Tomica John si v utorok po dlhom čase naživo pozrel zápas svojho syna na niektorom z turnajov. Do hľadiska ho pustili organizátori podujatia ATP v Sydney. Bernard ako obhajca titulu prevalcoval v 1. kole na kurte Ken Rosewall Arena Španiela Marcela Granollersa-Pujola 6:3, 6:0.

slovakia

left justify in out

"Bolo dobré mať otca opäť pri tom. Uvedomujem si, že jeho zákaz sa už o niekoľko mesiacov skončí. Som šťastný, že mi opäť bude naplno pomáhať," cituje AAP Bernarda Tomica, ktorý v decembri nadviazal spoluprácu s Chorvátom Velimirom Zovkom ako oficiálnym zástupcom trénera.

Johna Tomica vylúčili minimálne na rok z profesionálneho okruhu po májovom fyzickom napadnutí vtedajšieho synovho sparinga Thomasa Droueta v Madride. Španielsky súd v septembri vymeral Tomicovi seniorovi 8 mesiacov odňatia slobody podmienečne za napadnutie. Po verdikte v rozhovore pre médiá síce prejavil ľútosť, ale z toho, že Drouetovi "naozaj riadnu nevrazil". Johna Tomica od incidentu nepúšťajú ani na grandslamové podujatia, ktoré sú v agende Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) a správe autonómnych organizátorov. Najnovšie sa to týka januárových melbournských Australian Open. Potvrdil to výkonný riaditeľ národnej asociácie Tennis Australia (TA) Craig Tiley.

"Zjavne nebude v Melbourne v mojom zázemí, ale to je v poriadku. Budem s ním predsa v súkromí. Ak budem čokoľvek potrebovať počuť, povie mi to," podotkol Tomic mladší.

"Ako je všeobecne známe, ATP uvalila dištanc na Johna Tomica. Týka sa to akreditácie a vstupu do neverejných priestorov. Nič nám však nebránilo v tom, aby sme mu umožnili zájsť na všeobecne prístupné miesta. Vyslovil som súhlas," skonštatoval riaditeľ turnaja v Sydney Craig Watson.

Dvadsaťjedenročný stuttgartský rodák Bernard Tomic figuruje na 52. priečke vo svetovom rebríčku, už bol aj na 27. mieste. V osemfinále v Sydney bude čeliť Slovincovi Blažovi Kavčičovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona