Sychravé jesenné dni si vyžadujú od vodičov zvýšenú ostražitosť

NETKY.SK • 5 Október 2011, 18:18 • 2 min
Sychravé jesenné dni si vyžadujú od vodičov zvýšenú ostražitosť

Sychravé jesenné dni si vyžadujú od vodičov zvýšenú ostražitosť

slovakia

left justify in out

img

Keďže v jesennom období sa vo zvýšenej miere vyskytujú hmly, počasie býva sychravé, skôr sa stmieva a ráno býva dlhšie tma, polícia upozorňuje vodičov na zníženú viditeľnosť, ale aj na ďalšie skutočnosti, s ktorými by mali v tomto období počítať. 
Podľa Eleny Antalovej z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne sa stáva v jesennom období väčší počet nehôd s lesnou zverou, ale aj dopraných nehôd s účasťou chodcov a cyklistov. Problémom býva to, že nepoužívajú reflexné prvky či predpísané osvetlenie bicykla. 
Vodiči by si podľa jej slov mali dať v tomto období väčší pozor aj na lístie a blato na cestách z prebiehajúcich sezónnych poľnohospodárskych prác, ale na to, že vo vyjazdených koľajach na cestách sa drží voda. "Zvýšenú pozornosť je potrebné venovať stavu osvetlenia motorových vozidiel, stavu stieračov a pneumatík, včas vymeniť letné pneumatiky za zimné," podotkla Antalová.
Pozornosť treba venovať dopravným značkám upozorňujúcim na nebezpečenstvo šmyku, nebezpečné zákruty, poľadovicu a pod. Vodiči by nemali zabúdať ani na prispôsobenie, resp. zníženie rýchlosti jazdy vzhľadom na zhoršené poveternostné podmienky, stav a povahu vozovky a iné okolnosti, ktoré možno predvídať.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies