S.Williamsová vypadla už v 1. kole:"Hrala som s množstvom chýb

NETKY.SK • 30 Máj 2012, 06:15 • 2 min
S.Williamsová vypadla už v 1. kole:"Hrala som s množstvom chýb

S.Williamsová vypadla už v 1. kole:"Hrala som s množstvom chýb

slovakia

left justify in out

img

Americká tenistka Serena Williamsová sa rozlúčila s grandslamovým turnajom prvýkrát vo svojej  kariére už po prvom kole. V utorok prehrala turnajová päťka a jedna z najväčších favoritiek turnaja s domácou reprezentantkou Virginie Razzanovou po setoch 6:4, 6:7 (5), 3:6. 
      Williamsová mala opraty stretnutia pevne v rukách, keď po vyhratom prvom sete viedla aj v tajbrejku druhého 5:1, no ten prehrala napokon 5:7. Francúzku vyhratá sada nakopla, viedla v zápase plnom zvratov v rozhodujúcom sete už 5:0 a predvádzala takmer bezchybný tenis. Američanka sa dokázala vyšplhať na 3:5, pričom odvrátila v neuveriteľnej deviatej hre sedem mečbalov, no ôsmemu už odolať nedokázala a prekvapivo sa rozlúčila s Parížom už po 1. kole. 
      "Robila som dnes príliš veľa chýb na to, aký tenis hrám v poslednej dobe. Po takomto výkoe nexistujú žiande ospravedlnenia. Necítila som nijaké ťažkosti počas zápasu ani na chvíľu, bola som 100-percentne zdravotne v poriadku," nevyhovárala sa sklamaná 13-násobná grandslamová víťazka, ktorá mala v nekonečnej 9. hre rozhodujúceho setu 5 brejkbalov, ale k prelomeniu podania nedokázala urobiť posledný krok. "Len som myslela na to, že stačí teraz získať jej podanie a budem späť pri servovaní znovuNuž, taký je život."  
      Šťastná Razzanová, ktorú ku koncu zápasu trápili kŕče, sa nakoniec musela tuho byť za výhru, ktorá vyzerala jasnou záležitosťou pri priepastnom rozdiele piatich gemov v treťom sete. Posledný gem trval 25 minút a neustále držal nadšené publikum v napätí. "Je to najkrajší triumf mojej kariéry a jeden z najkrajších dní vôbec. Všetci videli, že Serena sa nevzdáva nikdy, musela som byť mentálne silná, aby sa to podarilo. Potrebovala som načrieť na dno svojich síl, ale vedela som, že nič nie je stratené, i keď som mala veľké problémy v závere a necítila som sa dobre,"
      
      ženy - dvojhra - 1. kolo:
      Virginie Razzanová (Fr.) - Serena Williamsová (5-USA) 4:6, 7:6 (5), 6:3, Šuaj Pcheng (Čína) - Tamira Paszeková (Rak.) 6:4, 6:4

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies