Swan začína budovať mobilnú sieť

NETKY.SK • 15 August 2014, 09:27 • 2 min
Swan začína budovať mobilnú sieť

BRATISLAVA - Telekomunikačný operátor Swan vybuduje do konca roka 2014 prvých 300 základňových staníc pre svoju plnohodnotnú mobilnú 4G sieť.

slovakia

left justify in out

Technológiu dodá čínska spoločnosť ZTE. Prvé testovacie hovory sa očakávajú v októbri. Plánom operátora je do troch rokov vybudovať mobilnú 4G sieť s viac ako 1 100 základňovými stanicami na území SR. Informovala o tom spoločnosť.

 

"Od dodávateľa požadujeme výnimočné medzinárodné referencie a schopnosť v čase naplniť svoj záväzok," uviedol riaditeľ pre stratégiu a rozvoj spoločnosti Swan Martin Mosný. Čínska spoločnosť ZTE založená v roku 1985, ponúka infraštruktúru pre káblové a bezdrôtové počítačové siete, pevné a mobilné telefónne siete a zaoberá sa vývojom LTE sietí. Vývojové pracoviská má v Ázii, Spojených štátoch aj v Európe. 

 

Spoločnosť Swan, a. s., získala v tendri licenciu na 2 x 15 MHz v pásme 1 800 MHz, čo jej umožňuje výstavbu mobilnej 4G siete a vstup medzi trojku najväčších operátorov. SWAN už interne testoval technológiu LTE v Bratislave, Trnave, Nitre a Pezinku a už pred stanoveným termínom splnil všetky doterajšie podmienky licencie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies