Svojská reakcia legendárneho McEnroa na kontroverzné výroky Courtovej a Nastaseho

NETKY.SK • 7 Jún 2017, 12:17 • 2 min
Svojská reakcia legendárneho McEnroa na kontroverzné výroky Courtovej a Nastaseho

PARÍŽ - Americký tenisový búrlivák John McEnroe nenechal bez komentára verejne prejavený striktne odmietavý postoj austrálskej legendy Margaret Courtovej k sobášom osôb rovnakého pohlavia.

slovakia

left justify in out

"Čo sa týka prípadného premenovania dvorca v Melbourne Parku, ktorý nesie jej meno, rozhodnutie ešte nepadlo. Ponúkam riešenie. Nechajte ten názov v platnosti a keď v Austrálii zlegalizujú svadby gejov a lesieb, osobne oslovím môjho dobrého kamaráta Eltona Johna, aby sa stal hostiteľom najmasovejšieho svadobného obradu v histórii takýchto zväzkov. Dejiskom bude Margaret Court Arena," predznamenal McEnroe vo vysielaní Eurosportu, zdieľal to napríklad web Sporting News.

Bývalý líder svetového rebríčka zareagoval aj na konkrétne Courtovej podotknutie, že tenisový okruh je plný lesbičiek. "No a?! Nikto nemá dôvod poukazovať na to," podotkol McEnroe, v originálnej vete pritom použil najznámejší anglický vulgarizmus.

Medzičasom do doriešenia prípadu suspendovaný rumunský fedcupový kapitán Ilie Nastase v apríli okrem iného mal rasovo necitlivé poznámky na adresu budúceho dieťatka Američanky Sereny Williamsovej, McEnroe na margo inkriminovanej dvojice vyhlásil: "Zdá sa, že oni dvaja v ostatných týždňoch sotili tenis nazad do temnej minulosti. Z moci, ktorú mám ako samozvaný komisár tohto športu, teda vyhlasujem túto dvojicu za muža a ženu!"

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies