Svoj hlas vhodila do volebnej urny aj najstaršia Prešovčanka

NETKY.SK • 9 November 2013, 13:20 • 2 min
Svoj hlas vhodila do volebnej urny aj najstaršia Prešovčanka

PREŠOV - Do zariadenia dnes zavítala volebná komisia s volebnou urnou, aby svoj hlas odovzdali aj ostatní seniori. O voľby tu bol veľký záujem.

slovakia

left justify in out

V zariadení pre seniorov v prešovskej mestskej časti Cemjata odvolila dnes ráno aj najstaršia Prešovčanka, 105-ročná Gizela Duždová.

"Práve dnes sa dožíva 105 rokov. Trošku sme váhali, či oslavu urobíme dnes, keď to vyšlo na voľby, ale predsa sme si povedali, že je to sviatok pani Gizky. Ona je v rámci svojich možností sebestačná, ale keďže nevie písať ani čítať, na voľbách sa zúčastňuje pravidelne s pomocou nevesty, ktorá jej pomáha orientovať sa v kandidátoch," povedal riaditeľ Zariadenia pre seniorov Harmónia v Cemjate Slavko Poptrajanovski.

Gizela Duždová si na predchádzajúce voľby do samosprávnych krajov nepamätá, ale jej nevesta Magda Turajová povedala, že jej pomáhala voliť nielen pri nich, ale aj pri ďalších, keďže momentálne je jej najbližšia príbuzná.

Oslávenkyňa mala šesť detí, z toho päť synov, avšak všetci už zomreli. V Cemjate žije päť rokov.

Poptrajanovski ďalej uviedol, že v zariadení majú 150 prijímateľov sociálnej starostlivosti, z toho 120 je oprávnených voliť.

Do zariadenia dnes zavítala volebná komisia s volebnou urnou, aby svoj hlas odovzdali aj ostatní seniori. O voľby tu bol veľký záujem.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona