Svitkovi zošili bicepsový úpon, teraz musí niekoľko týždňov odpočívať

NETKY.SK • 7 Február 2018, 17:30 • 2 min
Svitkovi zošili bicepsový úpon, teraz musí niekoľko týždňov odpočívať

BRATISLAVA - Dva ťažké pády na januárovom 40. ročníku Rely Dakar spôsobili, že jediný slovenský reprezentant na tomto púštnom dobrodružstve motocyklista Štefan Svitko musel pred 11. etapou pre veľké bolesti predčasne odstúpiť z pretekov. Ešte v 2. etape si jazdec Slovnaft Rely Teamu poranil obe kolená, v 10. etape si spôsobil zranenie ramena. Teraz musí nútene pauzovať.

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročný Oravčan pochádzajúci zo Žaškova (nar. 26. júna 1982) absolvoval minulý týždeň v Trnave operáciu ľavého ramena. "Zošili mi bicepsový úpon," uviedol Svitko.

 

"Vybrali mi úlomky kostí a zreparovali ramenný kĺb. Lekár mi povedal, že dva mesiace musím odpočívať, ale pokúsim sa to o nejaké tri týždne skrátiť. Keď som mal pred niekoľkými rokmi podobný problém s pravou rukou, vtedy mi hrozili, že nebudem trénovať päť mesiacov - ja som však sadol na motorku už po troch. Dúfam, že aj tentoraz to trochu urýchlim," upresnil slovenský motocyklista.

Ďalším jeho zdravotným problémom z ostatného Dakaru je roztrhnutá podkolenná šľacha, v tomto prípade sa však elitný slovenský motocyklista nechystá pod skalpel. "Dohodli sme sa s lekárom, že skúsime konzervatívnu liečbu. Ako ukázala magnetická rezonancia, na niekoľkých miestach doslova iba visí takpovediac na vlásku. Časom by sa však mala zrásť."

Štefan Svitko sa pri vlastnom zdravotnom trápení snaží hľadať aj pozitíva. "Konečne mám viac času na rodinu, ktorá si ma veľmi neužije počas roka. Popritom sa však musím venovať rehabilitácii. Nie som zvyknutý na nečinnosť. Sebakriticky priznávam, že som od návratu z Dakaru poriadne zlenivel," poznamenal Štefan Svitko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies