Svitkove Vianoce sú v znamení prípravy na Dakar: Pre mňa najhorší dátum

NETKY.SK • 23 December 2016, 15:41 • 2 min
Svitkove Vianoce sú v znamení prípravy na Dakar: Pre mňa najhorší dátum

BRATISLAVA - Štefan Svitko si koncoročné sviatky príliš neužije, keďže práve v tomto období mu vrcholí príprava na najdôležitejšie podujatie sezóny - rely Dakar. Aj tento rok sa počas Vianoc bude venovať tréningu, no samozrejme si nájde čas aj na rodinu a trochu oddychu.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný motocyklový pretekár v poslednom období poriadne "zarezáva", no prípravu mu trochu skomplikovalo zranenie.

 

"Pred dvomi mesiacmi som mal problém, keď som si natrhol v pravom kolene aj členku väzivo a vyzeralo to zle. Asi dva týždne som bol mimo prípravy, čo je dosť, ale dúfam, že ma to nejako neobmedzí počas Dakaru," povedal druhý muž uplynulej edície slávnej rely.

 

Zo zdravotných problémov sa rýchlo zotavil a uplynulé tri týždne strávil na sústredeniach v Chorvátsku a Vysokých Tatrách. Na Vianoce si našiel čas až túto stredu. "Čo som si želal pod stromček? Pravdupovediac, ja som na to ani nemal kedy myslieť. Som rád, že som sa mohol v stredu konečne nejako uvoľniť a kúpiť pre rodinu darčeky. Pre mňa je to najhorší dátum, pretože musím poctivo trénovať a pripravovať sa, takže som rád, že som to odbavil za jeden deň," uviedol.

 

Vianočné sviatky strávi s rodinou u manželkiných rodičov na chate v Oščadnici, ale ani tam nevynechá tréningy. "Beriem si tam aj skialping, takže tieto posledné dni chcem vstať zavčasu ráno, odtrénovať si to a potom sa celý deň venovať rodine."

 

Na druhý sviatok vianočný opäť zamieri do Tatier a ďalší deň už odlieta do Južnej Ameriky. Prestížne podujatie odštartuje 2. januára v paraguajskom Asuncióne a finiš je na pláne 14. v argentínskom Buenos Aires.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies