Svitko na Dakare skončil! Za všetko môže hrozivý pád v desiatej etape

NETKY.SK • 17 Január 2018, 12:25 • 2 min
Svitko na Dakare skončil! Za všetko môže hrozivý pád v desiatej etape

Belén - Slovenský motocyklový pretekár Štefan Svitko odstúpil z Rely Dakar. Dôvodom sú neutíchajúce bolesti hornej časti tela po páde v 10. etape.

slovakia

left justify in out

Svitko mal počas etapy ťažký pád, po ktorom musel ísť na röntgenové vyšetrenie. "Dvadsať kilometrov pred koncom prvej časti špeciálky som mal strašný pád, koplo ma to a išiel som ponad motorku. Nebolo to ani v 'roadbooku'... Dnes boli dve chyby, ktoré neboli v 'roadbooku' ani zapísané, bol tam uvedený len jeden výkričník. Bavili sme sa o tom aj s ďalšími pretekármi, ktorí sa chytali za hlavu, keď to videli. Tiež ich to koplo na mieste, kde som spadol, oni našťastie nespadli," uviedol Svitko po páde.

 

Utorňajšia argentínska etapa viedla zo Salty do Belénu, spojovacia časť merala 424 km, meraný úsek 373 km, pričom bol rozdelený na dve časti. Svitko odštartoval ako piaty, v úvode sa držal na tretej priečke, po prvých štyroch prejazdových bodoch na piatej a na konci prvej časti špeciálu bol siedmy.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona