Svindal predčasne ukončil sezónu

NETKY.SK • 20 Február 2015, 10:05 • 2 min
Svindal predčasne ukončil sezónu

OSLO - Nórsky zjazdár Aksel Lund Svindal (32) nebude po majstrovstvách sveta pokračovať v sezóne Svetového pohára. Svindal vynechal tri a pol mesiaca pre zranenie achilovky, ale potom sa dal zázračne dokopy a na svetovom šampionáte vo Vaile / Beaver Creeku skončil šiesty v zjazde aj super G. Teraz dostane prednosť jeho úplné zotavenie pred ďalším namáhaním organizmu.

slovakia

left justify in out

"Achilovka ešte nie je úplne v poriadku, preto je potrebné ju doliečiť. Potom sa sústredíme na tréning a prípravu na ďalšiu sezónu," vyhlásil tréner nórskych zjazdárov Haavard Tjörhom pre server denníka Dagbladet.


Rozhodnutie Svindala má aj praktický význam. Ak si ponechá status zraneného minimálne 8 mesiacov a počas toho obdobia neabsolvuje žiadne preteky Svetového pohára, nepadnú mu FIS body, ktoré si vyjazdil v období pred zranením. "Ak by pokračoval v pretekoch a nedosahoval v nich dobré výsledky, môže klesnúť v rebríčku. Jeho východisková pozícia v novej sezóne by bola oveľa horšia," vysvetlil Tjörhom.


Svindal by mal ešte minimálne tri mesiace navštevovať lekárov v olympijskom medicínskom centre v Osle, kým sa úplne vylieči. "Majstrovstvá sveta boli parádna skúsenosť, ale teraz sa chcem stopercentne pripraviť na novú sezónu," uviedol päťnásobný majster sveta Svindal.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies