SVIATOČNÁ KAPUSTNICA

NETKY.SK • 22 December 2010, 08:50 • 2 min
SVIATOČNÁ KAPUSTNICA

SVIATOČNÁ KAPUSTNICA

slovakia

left justify in out

img

Suroviny:

1/5 kg kyslej kapusty, 1 údené bravčové koleno, 05 kg bravčový kostí, 05 bravčového mäsa z pliecka, 50 g sušených húb, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, 4 strúčky cesnaku, 3 bobkové listy,  sušené slivky, soľ, mletá červená paprika, hladká múka, 05 dcl oleja, 100 g oravskej slaniny, 2-3 klobásy, 200 g kyslej smotany

Príprava:

Kosti, koleno a mäso vložíme do hrnca s vodou, pridáme bobkový list a varíme asi 3  hodiny.  Vývar scedíme. Oravskú slaninu nakrájame, v hrnci ju opražíme na malom množstve oleja alebo masti. Cibuľu nakrájame, pridáme k slanine a restujeme. Pridáme 2 lyžice hladkej múky,1 lyžicu  mletej červenej papriky, premiešame, zalejeme trochou vývaru a odstavíme. Kapustu premyjeme vodou, zalejeme vývarom. Pridáme vopred namočené hríby, klobásu a varíme asi 40 minút. Medzitým si pokrájame vychladnuté mäso, klobásu  tiež vyberieme z kapusty a pokrájame. Mäso, klobásu vrátime späť do kapusty, pridáme prelisovaný cesnak. Pripravenú zápražku zo slaniny, cibule, múky a papriky rozohrejeme, pridáme do hrnca.  Napokon, kto má rád vloží do kapustnice pár sliviek. Podľa chuti  dokoreníme a dosolíme. Na tanieri zdobíme kyslou smotanou.

Zdroj: autor.redakcia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies