Sviatok práce oslavovali odborári na Červenom námestí prvýkrát od roku 1991

NETKY.SK • 1 Máj 2014, 15:40 • 2 min
Sviatok práce oslavovali odborári na Červenom námestí prvýkrát od roku 1991

MOSKVA/TEHERÁN/BAGDAD - Asi 100.000 ľudí sa dnes zúčastnilo na tradičnom prvomájovom sprievode v Moskve, ktorý sa uskutočnil na Červenom námestí prvýkrát od rozpadu Sovietskeho zväzu v roku 1991.

slovakia

left justify in out

Na počesť pracujúcich ho zorganizovali odborové zväzy, Súčasne bol však oslavou ruskej anexie Krymu, informovala agentúra Associated Press. Úrady povolili prvomájovú manifestáciu v blízkosti Kremľa po tom, ako sa v krajine po pripojení ukrajinského Krymu k Rusku dvihla vlna vlastenectva,
     

Účastníci sprievodu niesli transparenty s heslami ako "Najlepšia dovolenka je na Kryme" a "Putin má pravdu". Dopĺňali ich ruské zástavy, dodala agentúra.
     

Iránsky prezident Hasan Rúhání dnes povedal tisícom pracujúcich, ktorí sa zišli na Sviatok práce v hlavnom meste Teheráne, že podporuje zriadenie "slobodných" odborov, do "bez zásahov štátu". Predchodca Rúháního, Mahmúd Ahmadínežád, veľa odborov rozpustil a naoko nechal fungovať iba bezmocné odborové organizácie. 
     

"Organizácie a odborové zväzy pracujúcich by mali byť vytvárané slobodne," povedal dnes Rúhání. "Vláda by do nich nemala zasahovať," dodal.
     

V centre Bagdadu, neďaleko hlavného sídla Irackej komunistickej strany, usporiadali prvomájové zhromaždenie desiatky ľudí, zväčša komunistov. Niesli iracké vlajky a vlajky Sovietskeho zväzu, napísala Associated Press.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies