Sviatočné IC vlaky v stredu a vo štvrtok sú už takmer obsadené

NETKY.SK • 3 Apríl 2012, 06:57 • 2 min
Sviatočné IC vlaky v stredu a vo štvrtok sú už takmer obsadené

Sviatočné IC vlaky v stredu a vo štvrtok sú už takmer obsadené - Doprava Necelý týždeň pred veľkonočnými sviatkami sú už miesta v niektorých vlakových spojoch na východ Slovenska vypredané. Najhoršia situácia je v stredu (4.

slovakia

left justify in out

img

Necelý týždeň pred veľkonočnými sviatkami sú už miesta v niektorých vlakových spojoch na východ Slovenska vypredané. Najhoršia situácia je v stredu (4. 4.) a vo štvrtok (5. 4.) popoludní na trase z Bratislavy do Košíc.
      "Odporúčame cestujúcim využiť ranné InterCity vlaky alebo spoje v piatok," uviedla TASR hovorkyňa Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Jana Grešnerová. Už dnes je totiž napríklad IC vlak Gerlach, ktorý premáva v stredu aj vo štvrtok o 17.40 h. z Bratislavy do Košíc, obsadený na 100 % v oboch triedach.
      Ešte pár posledných miest je voľných v stredu v IC vlaku Rysy, ktorý vyráža z hlavného mesta na východ Slovenska o 13.37 h. Vozne prvej triedy sú však vypredané na 95 % a druhej triedy na 80 %. Vo štvrtok sú v tomto istom spoji vypredané miesta v druhej triede na 91 % a v prvej triede na 62 %. Počas tohto dňa sa však už začínajú plniť aj ranné IC vlaky. Spoj, ktorý premáva o 9.34 h z Bratislavy do Košíc, je v druhej triede obsadený na 80 %. A IC vlak Kriváň, ktorý štartuje z Bratislavy o 5.52 h, má vo vozňoch druhej triedy zaplnených už 56 % miest.
      Dostatok voľných miest je však zatiaľ v IC vlakoch, ktoré premávajú z Bratislavy na východ Slovenska v piatok (6. 4.). Tieto sú obsadené od 20 približne do 50 %.
      Obsadenosť miest vo vlakoch vie však železničný dopravca ZSSK presne vyčísliť len pri IC vlakoch, keďže sú povinne miestenkové. Pri rýchlikoch takáto povinnosť nie je, ľudia v nich môžu aj stáť, preto je obsadenosť takýchto spojov v súčasnosti ťažké určiť. Ak si však chcú cestujúci poistiť miesto na sedenie aj v takomto spoji, dopravca odporúča kúpiť si miestenky aj do rýchlikov. "Odporúčame cestujúcim, aby si zakúpili miestenky na zabezpečenie miesta na sedenia," dodala Grešnerová.
      Prvé spoje sa však začínajú vypredávať už aj v opačnom smere, z Košíc do hlavného mesta. IC vlak Tatran, ktorý odchádza z Košíc v utorok (10. 4.) o 13.33 h je v prvej triede už teraz vypredaný na 100 % a druhá trieda je zatiaľ obsadená na 71 %. Železničná spoločnosť Slovensko pritom posilnila vlakovú dopravu počas veľkonočných sviatkov o 46 posilových spojov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies