Sviatky prinesú teplé počasie, na Štedrý deň s teplotami do 9 stupňov

NETKY.SK • 22 December 2022, 10:30 • 2 min
Sviatky prinesú teplé počasie, na Štedrý deň s teplotami do 9 stupňov

BRATISLAVA - Počas vianočných sviatkoch očakávajú meteorológovia teplé počasie. Štedrý deň (24. 12.) má byť najteplejším dňom tohto týždňa s teplotami od štyroch do deviatich stupňov Celzia. Ranná oblačnosť sa v priebehu dňa zmenší. Meteorológ Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Pavol Zaujec to uviedol vo videu SHMÚ na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

"Najteplejšie bude na juhu západného, prípadne stredného Slovenska, kde sa ortuť teplomera zastaví až na úrovni 12, prípadne 13 stupňov," načrtol Zaujec na margo Štedrého dňa. V nedeľu na Prvý sviatok vianočný (25. 12.) očakávajú meteorológovia polojasno až oblačno, zrážky by sa mali vyskytnúť len ojedinele. Naďalej má byť teplo s teplotami od troch do ôsmich stupňov Celzia, na juhozápade až do desiatich stupňov Celzia. Pondelkový Druhý sviatok vianočný (26. 12.) má priniesť oblačné až zamračené počasie, v nižších polohách hmlisto. Ojedinele sa môžu vyskytnúť slabé zrážky. Teploty by mali podľa meteorológa dosiahnuť tri až deväť stupňov Celzia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies