SVF po odstúpení Volley Teamu schválila zmeny v súťažiach

NETKY.SK • 13 December 2013, 12:38 • 2 min
SVF po odstúpení Volley Teamu schválila zmeny v súťažiach

BRATISLAVA - Po odstúpení mužského klubu Volley Team Bratislava zo všetkých slovenských a medzinárodných súťaží sa v piatok uskutočnilo v priestoroch Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) mimoriadne zasadnutie súťažnej komisie, ktorá schválila úpravu vykonávacích pokynov v extralige a v Slovenskom pohári mužov.

slovakia

left justify in out

"Počet účastníkov extraligy a Slovenského pohára sa znížil z desiatich na deväť. Úprava spočíva v tom, že z extraligy po tejto sezóne nevypadne nikto priamo do I. ligy, ale deviaty tím po druhej časti bude pokračovať v prelínacej súťaži o zachovanie si účasti v extralige pre budúci ročník. Prvých osem družstiev po druhej časti bude hrať play-off," povedal súťažný riaditeľ SVF Ľubo Stražay. 

Volley Team mal spoločne s ďalším účastníkom Stredoeurópskej ligy (MEL) ŠK Chemes Humenné štartovať v extralige mužov v druhej časti v skupine o 1. - 6. miesto so štyrmi najlepšími tímami po prvej časti. "Situácia sa po odstúpení Volley Teamu zmenila a do druhej časti nastúpia družstvá inak, ako bolo pôvodne vo vykonávacích pokynoch. Prvú šestku utvorí jedno družstvo z MEL, teda Humenné, a prvých päť družstiev po prvej časti extraligy. V skupine o 7. - 9. pozíciu budú hrať tri družstvá, ktoré sa umiestnia po prvej časti súťaže na piatom až siedmom mieste," dodal Stražay. 

K úpravám prišlo aj v Slovenskom pohári mužov. Tu mali pôvodne isté miesto na záverečnom turnaji Final Four (1. - 2. februára 2014) účastníci MEL. Tímy na prvom až štvrtom mieste po prvej časti extraligy sa mali stretnúť v prvej fáze Slovenského pohára systémom doma - vonku o postup na záverečný turnaj. "Priamu účasť na Final Four Slovenského pohára má po úpravách isté Humenné ako účastník MEL a víťaz  prvej časti extraligy. Družstvá na druhom až piatom mieste po prvej časti extraligy budú o postup na finálový turnaj pohára bojovať v dvojzápase doma - vonku v termínoch 9. a 16. januára, pričom sa stretnú druhý s piatym a tretí so štvrtým. Lepšie postavené družstvo bude hrať odvetu na domácej pôde, aby v prípade zlatého setu malo výhodu domáceho prostredia. Kritériom pri postupe bude dosiahnutý počet bodov z oboch zápasov, rovnako to funguje v pohárových súťažiach CEV," dodal na záver súťažný riaditeľ SVF Ľubo Stražay. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies