Svetoznámy americký architekt Meier je podozrivý zo sexuálneho zneužitia žien

NETKY.SK • 15 Marec 2018, 06:00 • 2 min
Svetoznámy americký architekt Meier je podozrivý zo sexuálneho zneužitia žien

NEW YORK - Renomovaný americký architekt Richard Meier, ktorý je okrem iného aj laureátom Pritzkerovej ceny považovanej za akúsi Nobelovu cenu za architektúru, čelí obvineniu piatich žien zo sexuálneho zneužitia.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií denníka The New York Times mal medzičasom 83-ročný muž sčasti pred desaťročiami poškodené ženy obchytkávať, vyzliekať sa pred nimi alebo ich ťahať do postele.

 

Obvinený v reakcii na obvinenia oznámil vo svojom štúdiu so sídlom v New Jersey, že si berie šesťmesačné voľno. Súčasne vydal vyhlásenie, v ktorom vyjadruje znepokojenie a zahanbenie správami viacerých žien a dodáva, že ak by sa aj jeho a ich spomienky na predmetné udalosti líšili, ospravedlňuje sa každému, kto sa mohol cítiť jeho správaním poškodený.

 

Medzi známe Meierove práce patria Gettyho centrum v Los Angeles, Múzeum súčasného umenia v katalánskej Barcelone (MACBA), radnica v holandskom Haagu či informačné stredisko v americkom štáte Indiana známe pod označením Atheneum.

 

Člen skupiny New York Five zo sklonku 60. rokov, ktorá ďalej rozvíjala funkcionalistický štýl európskej moderny 20. a 30 rokov XX. storočia v tradícii Le Corbusiera, je i autorom projektu Múzea aplikovaného umenia v nemeckom Frankfurte nad Mohanom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies