Svetoznáma britská autorka pripravuje štyri diela z čarodejníckeho sveta o Harrym Potterovi

NETKY.SK • 31 Máj 2019, 09:17 • 2 min
Svetoznáma britská autorka pripravuje štyri diela z čarodejníckeho sveta o Harrym Potterovi

LONDÝN - Britská spisovateľka J. K. Rowlingová, ktorá sa preslávila legendárnymi knihami o Harry Potterovi oznámila, že do konca roka budú vydané štyri nové e-knihy zo sveta tohto známeho čarodejníka.

slovakia

left justify in out

Nové príbehy by mali byť adaptáciou audiokníh o dejinách a folklóre, ktoré známu autorku inšpirovali k napísaniu diel. Audioknihy boli súčasťou výstavy, ktorú pod názvom Harry Potter - Dejiny mágie organizovala Britská knižnica. Nemalo by však ísť o nové romány, ale štyri krátke príbehy zamerané na lekcie mágie, ktoré majú čitateľom pomôcť lepšie sa ponoriť do príbehu o tomto známom čarodejníkovi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tag a friend you've known since your school days; the Ron to your Harry.

Príspevok, ktorý zdieľa Harry Potter Film (@harrypotterfilm),

 

Internetová stránka Pottermore.com, na ktorej J. K. Rowlingová informuje okrem iného aj o svojich nových projektoch, uvádza, že čitateľom aufioknihy "umožnia absorbovať zaujímavé postavy a kuriózne udalosti skutočných dejín mágie v kompaktnejšej podobe".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#jkrowlingwizardingworld

Príspevok, ktorý zdieľa J.K. Rowling (@official_jkrowling),

 

Súčasťou kníh budú tiež poznámky, rukopisy a náčrty, ktoré boli predstavené na výstave v Britskej knižnici. Prvá dvojica príbehov by mala byť vydaná do konca júna pod názvom "Harry Potter: Prehľad kúziel a obrana proti čiernej mágii" a "Harry Potter: Prehľad elixírov a herbológia."

 

Ďalšie dve knihy, by mali byť publikované ešte do konca tohto roka, a navyše podľa spomínanej stránky Pottermore.com budú v prvom vydaní dostupné v angličtine, francúzštine, taliančine a nemčine.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies