Svetoznáma agentúra Bloomberg z nás spravila chudákov

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 09:59 • 2 min
Svetoznáma agentúra Bloomberg z nás spravila chudákov

BRATISLAVA - Bloomberg z nás spravil bedárov, píše denník Hospodárske noviny. Slovensko patrí do klubu najbiednejších ekonomík sveta.

slovakia

left justify in out

Takto nás vidí svetoznáma agentúra Bloomberg. Američania nás zaradili na predposlednú priečku v 15-člennom rebríčku krajín, ktorých ekonomiky sú v najžalostnejšom stave. Experti hodnotia pohľad agentúry ako príliš obmedzený.

 

"A príliš zjednodušuje. 'Mizériu' posudzuje iba podľa dvoch premenných - miery inflácie a nezamestnanosti," vysvetlil analytik X-Trade Brokers Jaroslav Brychta s tým, že ak sa pozrieme na ekonomiku ako celok, Slovensko je na tom určite lepšie, než naznačuje rebríček.

 

Ku kritike sa pridal aj analytik IFP Branislav Žúdel. Ako upozorňuje, z 15 najbiednejších krajín je len jedna z Afriky. Paradoxne je to relatívne vyspelá Južná Afrika.

 

Americká agentúra Bloomberg v rebríčku najbiednejších ekonomík sveta 2015 zaradila na 1. miesto Venezuelu, na 2. Argentínu, na 3. Juhoafrickú republiku, na 4. Ukrajinu, na 5. Grécko, .... na 14. Slovensko, na 15. Indonéziu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies