Svetový rekordér Makau nepobeží v Berlíne

NETKY.SK • 14 September 2013, 14:43 • 2 min
Svetový rekordér Makau nepobeží v Berlíne

NAIROBI - Držiteľ najrýchlejšieho maratónskeho času v histórii oznámil, že má zranené koleno.

slovakia

left justify in out

Keňan Patrick Makau nepobeží na blížiacom sa maratóne v Berline. Držiteľ najrýchlejšieho maratónskeho času v histórii oznámil, že má zranené koleno. Práve v Berlíne zabehol 28-ročný kenský vytrvalec pred dvoma rokmi rekordný výkon 2:03:38 h, preto je veľmi sklamaný, že nemôže opäť zaútočiť na osobné aj svetové maximum.

"Veľmi som chcel štartovať, aj formu som časoval na tieto preteky v Berlíne. Po preskúmaní rozsahu zranenia však musím konštatovať, že 29. septembra by som ešte nebol v stopercentnej forme," referoval Makau. V Berlíne sa očakával súboj dvoch najrýchlejších svetových maratóncov Makaua s krajanom Wilsonom Kipsangom. Bronzový medailista z OH v Londýne Kipsang (31) by napriek tomu chcel zaútočiť na prvý výkon v histórii pod 2:03 h. V nemeckej metropole by sa mali predstaviť aj ďalší dvaja skvelí Keňania Geoffrey Kisang a Eliud Kipchoge.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona