Svetový potravinový program čelí najväčšej výzve od druhej svetovej vojny

NETKY.SK • 21 Február 2015, 07:55 • 2 min
Svetový potravinový program čelí najväčšej výzve od druhej svetovej vojny

NEW YORK - Svetový potravinový program (WFP) sa snaží vyrovnať s piatimi mimoriadne závažnými humanitárnymi krízami súčasne, čím je konfrontovaný s doteraz najväčšou výzvou od čias druhej svetovej vojny.

slovakia

left justify in out

Povedala to v piatok výkonná riaditeľka programu WFP Ertharin Cousinová, ktorú citovala v noci nadnes agentúra AP.

 

Týchto päť kríz - v Sýrii, Iraku, Stredoafrickej republike, Južnom Sudáne a epidémia eboly v západnej Afrike - si od WFP a ďalších humanitárnych organizácií podľa Cousinovej vyžadujú širokú škálu operácií.

 

Okrem toho WFP aktuálne vykonáva prípravné práce pre možné rozšírenie potravinovej asistencie v štyroch ďalších krajinách, kde eskaluje politická nestabilita: Jemene, Nigérii, Ukrajine a Líbyi.

Požiadavky presahujú možnosti komunity darcov, čoho dôsledkom je aj to, že WFP musel v januári o 30 percent znížiť potravinovú pomoc pre šesť miliónov obyvateľov Sýrie, dodala Cousinová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies